21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞoferi ajunşi pietoni

Şoferi ajunşi pietoni

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere din Drobeta Turnu Severin au reţinut sâmbătă noapte şi duminică trei permise de conducere, au ridicat certificatul de înmatriculare şi numerele unui autoturism, şi au întocmit un dosar penal pentru trimiterea în judecată a unui şofer aflat la volan în stare avansată de ebrietate.
Fiind ultimul weekend în care s-au mai făcut nunţi, întrucât peste câteva zile începe postul Crăciunului, dar şi sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli, când mulţi mehedinţeni şi-au sărbătorit onomastica, sâmbătă seară numeroşi şoferi s-au urcat băuţi la volan. Imediat după miezul nopţii, poliţia a început o acţiune de control a alcoolemiei celor aflaţi la volan.
Câţiva din şoferii depistaţi au înţeles că au greşit, dar alţii au devenit violenţi.
„Stai, domnule, puţin că nu am făcut nimic! Am băut doar câteva pahare de vin şi nu am mers nici două colţuri cu maşina. Ce ai cu mine?“, polemiza cu oamenii legii un şofer ameţit de băutură.
În plasa poliţiei a căzut şi reprezentantul unei firme de pază şi protecţie, care nu era beat, dar avea numere de înmatriculare false.
„În cursul a două zile, Serviciul Rutier al IPJ Mehedinţi a identificat mai mulţi conducători auto care se aflau sub influenţa alcoolului. Sâmbătă seară am reţinut trei permise de conducere pentru consum de alcool şi am identificat un autoturism care avea montate plăcuţe de înmatriculare cu numere false. De asemenea, am întocmit un dosar penal pentru trimiterea în judecată a unui conducător auto, care prezenta o concentraţie de 0,77 miligrame de alcool pur în aerul expirat, drept pentru care i-am recoltat probe biologice“, a declarat subinspectorul Daniel Bogatoniu, de la IPJ Mehedinţi.
Şoferii vinovaţi au ajuns pietoni, iar pentru a-şi primi permisul înapoi vor susţine alt examen auto peste 90 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS