22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTobescu rămâne în arest

Tobescu rămâne în arest

Judecătorii doljeni au decis prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru tânărul prins în Craiova, la începutul lunii octombrie, în timp ce scotea bani din bancomate cu carduri clonate.

 

Ionuţ Tobescu, de 28 de ani, din Craiova, a fost prins de poliţiştii comunitari în noaptea de 6 spre 7 octombrie, după ce scosese peste 7.000 de lei cu ajutorul mai multor carduri clonate din bancomatul CEC, de pe strada Vasile Conta din municipiu. Tânărul a fost alergat câteva sute de metri de poliţiştii comunitari, fiind prins în parcarea Hotelului Jiul. În momentul în care a fost încătuşat, din buzunarele fugarului au căzut mai multe carduri neinscripţionate, ce păreau clone, şi zeci de bancnote de lei.

Cazul a fost preluat de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, poliţiştii găsind asupra lui Tobescu 17 carduri blank, neinscripţionate, ce conţineau coordonate de carduri italiene, 7.110 lei şi o listă cu coduri PIN. Din cercetările preliminare, anchetatorii au stabilit că banii găsiţi asupra lui Tobescu au fost scoşi cu cardurile clonate din bancomatul CEC.

 

Încă 30 de zile

 

Ofiţerii BCCO au întocmit dosar penal pe numele craioveanului, pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate şi efectuarea de operaţiuni prin utilizarea unui mijloc de plată electronică fără consimţământul titularului. Tobescu a fost introdus în arest pe baza unei ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, iar pe 7 octombrie a fost prezentat Tribunalului Dolj, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Procurorii doljeni au solicitat prelungirea acestuia, iar Tribunalul Dolj a dispus vineri ca inculpatul să rămână în arest preventiv pentru încă 30 de zile, începând de pe 5 noiembrie până pe 4 decembrie. Judecătorii doljeni i-au dat posibilitatea apărătorului lui Tobescu să facă recurs.

Conform legislaţiei în vigoare, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate se pedepseşte cu închisoarea de la trei la 12 ani şi interzicerea unor drepturi. Efectuarea unei operaţiuni prin utilizarea unui instrument de plată electronică, inclusiv a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia fără consimţământul titularului se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 12 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII