10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalToamna se numără petrecerile

Toamna se numără petrecerile

Artişti precum Bitză, Andreea Bălan, David Deejay sau Anda Adam au fost aduşi de liceeni să le întreţină atmosfera la balurile bobocilor. Totuşi, cei mai căutaţi au fost Alex şi C.I.A., craioveni de-ai noştri, care nici nu sunt pretenţioşi la remuneraţie.

 

Pe de altă parte, locaţiile s-au diversificat în comparaţie cu anul trecut, când majoritatea bobocilor au fost sărbătoriţi la Casa Studenţilor. Printre cluburile care sunt acum în trend se numără Zebrano, NRG şi Gin-Gin, spre mulţumirea unora din liceeni. „Schimbarea locaţiei e o bilă albă pentru organizatori. Nu numai că în Casa Studenţilor era urât, dar mai costa şi o groază de bani chiria”, spune Alin, mulţumit de noua opţiune. Totuşi, cei de la Colegiul Naţional „Elena Cuza” au continuat tradiţia şi preferat să îşi etaleze bobocii tot la Casa Studenţilor, unde a cântat pentru ei David Deejay. Preţurile variază între 10 lei în G. Ş. I. „Energetic” şi 15 lei în Liceul de Informatică „Ştefan Odobleja”, sumă care a apărut cam pe toate biletele. Asta îi nemulţumeşte pe unii liceeni care preferă alte activităţi. „Nu mi-am luat bilet la bal şi nu am de gând să mă duc. Decât să dau 15 lei pe bilet şi să mă plictisesc de moarte, mai bine ies în oraş cu prietenii”, mărturiseşte cu nonşalanţă Mihai. Preţurile pentru care trupele  sunt dispuse să ne onoreze cu prezenţa şi vocea nu sunt nici ele de neglijat. Sumele variază în funcţie de cât de cunoscută este trupa, dar unele formaţii chiar nu îşi merită banii. Fetele de la Bordo se „vând” la doar şapte sute de euro şi, probabil, pentru încă o sută de euro îşi dau jos şi sutienele. Cei mai scumpi sunt cei de la Sistem, care îşi cară butoaiele în Craiova doar dacă primesc cinci mii de euro. Am făcut rost de o listă cu preţurile trupelor, ca să ştiţi ce le puteţi cere anul viitor celor care organizează balul în liceul vostru. Aceasta se găseşte pe site-ul nostru, jiunimea.gds.ro. Dacă n-aţi „bifat” încă nici un bal, e bine de ştiut că nu mai sunt decât  cinci care se vor desfăşura în perioada imediat următoare, deci grăbiţi-vă să vă luaţi bilete! Săraca

Studenţiadă… 

Pentru ca nu doar liceenii să aibă parte de acţiune în monotonia zilelor de toamnă, Studenţiada, organizată de UNSR (Uniunea Naţională a Studenţilor din România), se desfăşoară în diverse oraşe la nivel naţional. În Craiova, spre exemplu, evenimentul a fost promovat intens sau, cel puţin, aşa arătau afişele foarte colorate, lipite din cinci în cinci centimetri pe zidurile universităţii, şi care anunţau parcă mai multe evenimente decât cele înscrise în program. Site-ul la care făceau însă trimitere, www.studentiada.ro, a fost ca o trezire la realitate. Marţi, după ce că au fost anunţate două evenimente mari şi tari pentru toată ziua, au mai şi fost puse fix la aceeaşi oră, ambele desfăşurându-se exact în acelaşi loc. Toată lumea a optat, desigur, pentru paintball întrucât portretul profesorului sau al studentului ideal poţi să-l faci şi în timpul desfăşurării unui curs la care te plictiseşti. Toată ziua de miercuri a fost alocată unui seminar IT, despre care nu se mai ofereau alte date, ca, de exemplu, ora la care începea, locul unde se ţinea şi altele asemenea. Spre deosebire de Studenţiadele altor oraşe, a noastră a fost destul de sărăcăcioasă.  

Party, party, party!

 Punctul culminant l-a constituit Student Party-ul. Dacă vrei să faci un student fericit, oferă-i un party şi restul n-o să mai conteze. De fapt, interesantă se anunţă şi activitatea de astăzi, de la ora 14.00: acţiune de colectare de gunoaie. Nu este vorba de gunoaiele de după petrecere, dar, dacă tot s-au terminat Zilele Craiovei, iar Studenţiada e pe sfârşite, de ce să nu facem curat? Măcar e mai folositor, spre deosebire de dezbaterea privind problema încălzirii globale, căreia oricum n-o să-i găsim noi o soluţie… 

Ar mai fi de „vizitat“ mâine Cafeneaua ONG-urilor. Dar probabil că, dacă nu faci parte din vreo organizaţie de gen, nu poţi să participi. Până una- alta, mai aşteptăm nerăbdători spectacolul de la Teatrul Naţional, care, fiind dedicat studenţilor, ar trebui să aibă măcar biletele la preţ redus, dacă nu chiar intrarea liberă. Şi, cum s-a terminat mirajul Studenţiadei, putem să ne întoarcem la activitatea de a aştepta în continuare balurile. Cu cât mai multe, cu atât mai bine…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU