15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVize on line pentru Australia

Vize on line pentru Australia

Cetăţenii români care doresc să călătorească în scop turistic şi de afaceri în Australia pot solicita, începând de luni, viza de intrare on line prin sistemul eVisitor, care simplifică demersurile pentru obţinerea celor două tipuri de viză, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.
Prin eVisitor, cetăţenii români pot solicita vize turistice şi de afaceri on line (pe internet – fără ca persoana respectivă să se deplaseze la sediul unui oficiu consular australian), la orice oră şi din orice punct al globului. Sistemul este util pentru cetăţenii români, cu atât mai mult cu cât Australia nu are ambasadă în România, cea mai apropiată fiind la Belgrad. Serviciul eVisitor este disponibil pe secţiunea dedicată de pe pagina de internet a Departamentului australian al Imigraţiei şi Cetăţeniei (http://www.immi.gov.au/e_visa/visitors.htm).
Solicitanţii sunt scutiţi de plata taxelor consulare. Vizele obţinute prin sistemul eVisitor oferă posibilitatea unor călătorii cu multiple intrări în Australia într-o perioadă de 12 luni (titularii pot efectua mai multe călătorii pe perioada valabilităţii vizei), cu drept de şedere de până la trei luni pentru fiecare intrare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII