14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSalariaţii DADR, în faţa prefecturii

Salariaţii DADR, în faţa prefecturii

Salariaţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj intenţionează să îşi mute birourile în faţa sediului prefecturii, dacă prefectul Victor Banţa nu îşi va schimba intenţia de a-i muta din clădirea instituţiei pe care o conduce.

Angajaţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj nu sunt de acord cu decizia prefectului Victor Banţa de a-i muta din sediul prefecturii, într-o clădire aflată la marginea oraşului, şi vor să îşi ducă birourile în faţa imobilului din care vor fi scoşi. Cei 25 de salariaţi, inclusiv conducerea, refuză mutarea Direcţiei pentru Agricultură într-un sediu situat în cartierul Bârseşti, la câţiva kilometri de centrul oraşului.
Prefectul de Gorj, Victor Banţa, şi-a anunţat, în urmă cu mai multe săptămâni, intenţia în ceea ce îi priveşte pe salariaţii DADR, motivând că decizia a fost luată din raţiuni de spaţiu. Mai mult decât atât, înaltul funcţionar public le-a reamintit vecinilor săi din imobil, în cadrul unei scrisori remise conducerii DADR Gorj, ca până vinerea aceasta să părăsească sediul instituţiei prefectului.

Au ieşit în stradă

Supăraţi pe faptul că îşi vor pierde cele 12 birouri situate în prefectură, aproximativ 20 de salariaţi ai DADR au protestat marţi, timp de o oră, în faţa sediului instituţiei prefectului. La acţiune nu au participat însă şi directorii Direcţiei. Angajaţii veniţi în faţa imobilului au manifestat paşnic şi au afişat pancarte împotriva prefectului Victor Banţa şi a măsurii luate de acesta: „Noi nu suntem ţăranii prefectului“ sau „Se mută Direcţia Agricolă pentru liniştea prefectului“.
După cum a declarat Virgil Drăguşin, directorul adjunct al DADR, instituţia va face toate demersurile pentru a funcţiona în continuare în actualul sediu: „La protest nu au participat şi directorii, ci doar salariaţii. Au fost luate toate avizele pentru organizarea manifestării. Sunt 12 birouri în care ne desfăşurăm activitatea şi nu deranjăm pe nimeni. Nu a fost luată timp de 20 de ani această măsură şi este vorba de o Direcţie importantă pentru judeţul Gorj şi pentru locuitorii acestei zone, care, mai mult de jumătate, locuiesc în mediul rural“, a declarat directorul adjunct al DADR, Virgil Drăguşin.

Merg la instanţă

Dacă nu li se va respecta dorinţa de a continua să funcţioneze în acelaşi spaţiu, sindicatul salariaţilor din cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală îl va acţiona în instanţă pe prefectul Victor Banţa. Acestuia i-a fost transmisă o adresă semnată de toţi angajaţii Direcţiei, în care este contestată măsura luată de prefect: „Menţionăm, domnule prefect, că în clădirea administrativă îşi au sediul alte instituţii, asociaţii sau fundaţii neprecizate de actele normative… Evacuarea instituţiei din clădirea administrativă în aceste momente ar duce la perturbarea activităţii şi la blocarea actelor normative de sprijinire a producătorilor agricoli (HG nr. 1153/2008), cu termene bine precizate. Menţionăm că activitatea instituţiei noastre vizează a două ramură economică a judeţului Gorj. În condiţiile în care ar fi evacuată în altă locaţie, acest lucru ar angrena cheltuieli considerabile, resurse financiare de care DADR nu dispune în acest moment… În cazul în care nu veţi renunţa la intenţia dumneavoastră, vă facem cunoscut că vom apela la toate formele de protest“, se menţionează în adresa trimisă prefectului, semnată de toţi salariaţii DADR.
În acelaşi document se precizează că reprezentanţii Direcţiei nu sunt împotriva ideii de a-şi găsi alt spaţiu, propunându-se identificarea unei locaţii, în vederea construirii unei clădiri administrative care să concentreze majoritatea instituţiilor reprezentative la nivel judeţean.

 

Cinci ani condamnare

Fostul preşedinte al Ligii Minerilor şi Defavorizaţilor Social „Miron Cozma“, Constantin Creţan, a fost condamnat în 2005 de Curtea Supremă de Justiţie pentru subminarea puterii de stat. Tot atunci au mai primit condamnări la închisoare Dorin Loiş şi Vasile Lupu. În perioada de detenţie de la Târgu Jiu, Creţan a fost vizitat de mai multe ori de Miron Cozma. Acesta din urmă a şi organizat în Gorj şi Hunedoara mai multe mitinguri pentru punerea în libertate a foştilor sindicalişti întemniţaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII