29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalRegal de dans sportiv la Craiova

Regal de dans sportiv la Craiova

150 de perechi de dansatori din toată ţara au încântat privirile spectatorilor
în cadrul concursului organizat de Clubul „Patricia Dance“.

Eleganţă, stil, rafinament. Acestea au fost doar trei dintre calităţile etalate ieri, la Craiova, de cei 300 de dansatori participanţi la ediţia a treia a „Cupei Oltenia“ la dans sportiv. Evenimentul, găzduit de Sala Sporturilor, a fost organizat de Clubul „Patricia Dance“, în colaborare cu Direcţia pentru Sport Dolj, Palatul Copiilor, Federaţia Română de Dans Sportiv, şi a făcut parte din programul manifestărilor dedicate Zilelor Craiovei.

Într-o atmosferă deosebită şi în prezenţa a numeroşi spectatori, cei mai buni dansatori din ţară, cu vârste cuprinse între şase şi 35 de ani, au reuşit să încânte asistenţa pe parcursul a peste zece ore de concurs.

Competiţia a început la ora 9.00, cu cei mai mici concurenţi, copiii de şase – nouă ani, care au dansat la clasa hobby şi neoficial. După-amiază au intrat pe ring cei de la categorii mai mari, care au interpretat toate cele zece dansuri competiţionale. Este vorba despre cele cinci dansuri standard, respectiv vals lent, vals vienez, quick-step, tango şi slow-fox, dar şi cinci dansuri latino-americane, respectiv cha-cha, samba, rumba, jive şi passo-doble.

Spectatorii prezenţi, care au plătit zece lei pentru un bilet, nu au regretat. Au admirat rochiile dansatoarelor, majoritatea decorate cu cristale Swarovski, şi s-au delectat cu figurile de dans.

La acest concurs, Craiova a fost reprezentată de dansatori de la trei cluburi, „Patricia Dance“ – clubul gazdă (zece perechi), „Gala Dance“ şi Katamis. Bucureştiul a fost reprezentat de sportivi de la nouă cluburi, printre care şi cel condus de Mihai Petre, cel care face parte din juriul emisiunii „Dansez pentru tine“ de la Pro TV.

Acest concurs face parte din calendarul competiţional, iar fiecare sportiv participant a acumulat un punctaj, urmând ca la finalul anului să se întocmească un clasament final. Premiile de la „Cupa Oltenia“ au constat în cupe, diplome, dulciuri şi produse cosmetice. Ieri, în Sala Sporturilor a fost amenajat un minimagazin, de unde dansatorii îşi puteau cumpăra haine şi accesorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU