9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRevolta consilierilor din Şimnic

Revolta consilierilor din Şimnic

http:http://www.youtube.com/watch?v=wGJXldzXmtM

Şedinţa Consiliului Local Şimnicu de Sus, ţinută ieri în sediul primăriei, s-a transformat într-o ceartă ca la uşa cortului deoarece primăriţa a refuzat să afişeze lista cu oamenii care au luat pământ de la staţiunea de cercetare.

Anunţată ca o contralovitură la avântul funciar al Janei Fulga, şedinţa s-a transformat într-un joc de-a şoarecele şi pisica, primăriţa părăsind adunarea înainte de terminarea lucrărilor. Pentru că se anunţaseră lupte grele între cele două tabere ale consiliului local în care nu mai este vorba de culoare politică sau de doctrină, ci de aflat cine şi cât teren a luat de la Staţiunea Şimnic, beligeranţii s-au întrecut în convocări, reuşind să aducă la şedinţă chiar şi un consilier local care avea piciorul în ghips. Cearta mare s-a dat pe includerea pe ordinea de zi a şedinţei a două proiecte de hotărâre, dintre care unul viza afişarea celebrei anexe 29 la Legea nr. 247/2005 după care s-au făcut deja puneri în posesie şi s-au emis titluri de proprietate.

 

Primăriţa a dat cu flit

 

După ce au aflat din presă că primăriţa şi-a pus în posesie familia cu 48 de hectare de teren la centura de nord a Craiovei şi pe şoseaua Craiova-Şimnic, consilierii au încercat de mai multe ori să vadă anexa după care s-au făcut punerile în posesie, unii dintre ei având mari dubii asupra corectitudinii includerii pe document a anumitor persoane. Primăriţa le-a retezat-o scurt spunând că Legile fondului funciar nu sunt atributul consiliului local şi refuzându-le de fiecare dată cererea. Prevederile Legii nr. 247/2005, şi anume art. 9 din titlul lV – „Modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991“-, arată că „primarul va afişa lunar suprafaţa constituită sau reconstituită, numele beneficiarilor, amplasamentul, planurile parcelare, precum şi suprafaţa rămasă în rezerva comisiei locale“. Pentru că Jana Fulga le-a dat cu flit şi a părăsit şedinţa, consilierii au votat o hotărâre care să o oblige să facă tot ceea ce, de fapt, o obligă Legea nr. 247/2005.

 

Să vină SMURD-ul!

 

Alt of al consilierilor din Şimnic a fost legat de componenţa comisiei locale de fond funciar, componenţă pe care primăriţa, se pare, o ţine secretă. Pentru că legiuitorul a prevăzut clar din cine trebuie să fie compusă această comisie, Fulga a fost întrebată de ce viceprimarul Bulumaci nu face parte din comisie alături de primar, secretar, specialişti de la Camera Agricolă etc. Viceprimarul Bulumaci a afirmat: „Primăriţa mi-a spus că nu fac parte din comisia de fond funciar“. Treziţi la realitate şi amintindu-şi că ei reprezintă „parlamentul local“, consilierii au însărcinat-o pe secretara primăriei să afişeze şi anexa 29, şi ordinul prefectului de constituire a comisiei de fond funciar. „M-am dat dracu’! De unde să iau eu anexa? De unde să iau ordinul prefectului, că n-a venit?! Să vină SMURD-ul, să vină Morga să mă ia că mie îmi vine rău!“, murmura secretara primăriei, prinsă la mijloc între primăriţa-dictator şi consilierii revoltaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII