12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevele de clasa a IV-a vor fi vaccinate împotriva cancerului de col uterin

Elevele de clasa a IV-a vor fi vaccinate împotriva cancerului de col uterin

GORJ. Toate elevele de clasa a IV-a vor fi în curând vaccinate împotriva cancerului de col uterin. Acţiunea se desfăşoară în cadrul unei campanii naţionale iniţiate de ministerul de resort, după ce, în urma rezultatelor programului de evaluare a stării de sănătate a populaţiei a reieşit că foarte multe femei prezintă riscul îmbolnăvirii de cancer de col uterin.

În judeţul Gorj, din totalul de 234.164 de persoane evaluate de la începutul programului, 2.151 prezintă riscul îmbolnăvirii de cancer de col uterin. „În total, în judeţul nostru există 1.950 de eleve de clasa a IV-a care vor putea fi vaccinate împotriva acestui tip de cancer. În prezent, rezultatele catagrafiei au fost trimise la Bucureşti, urmând ca ministerul să achiziţioneze dozele de vaccin necesare. Apoi, fiecare judeţ va primi ceea ce i se cuvine. Probabil medicii de familie vor fi cei care vor face vaccinul elevelor“, a spus doctorul Marius Boeriu, purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Sănătate Publică Gorj.

Situaţia din ţara noastră privind incidenţa cancerului de col uterin necesită măsuri urgente de adoptare a unei strategii complete şi eficiente de prevenire, spun medicii specialişti. „Un program de vaccinare, alături de o campanie de informare şi educare va salva vieţi. Acest tip de cancer este singurul care poate fi prevenit şi este normal să salvezi cele şase femei care, după cum arată statisticile, mor zilnic din cauza acestei boli“, a adăugat Marius Boeriu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII