12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPlecă Văcăroiu...

Plecă Văcăroiu…

Nicolae Văcăroiu şi-a anunţat ieri demisia din funcţia de senator, susţinând un discurs în faţa foştilor săi colegi de parlament, cărora le-a spus că preluarea mandatului de la Curtea de Conturi reprezintă o „reîntoarcere“ la profesia de bază.

Noul preşedinte al Curţii de Conturi i-a asigurat pe senatori că, împreună cu ceilalţi consilieri ai Curţii, va avea grijă cu banul public să fie cheltuit în conformitate cu legea şi cu maximă eficacitate. „Sunt convins că vom avea o colaborare excelentă cu viitorul Senat“, a apreciat Văcăroiu. El a prezentat apoi un scurt raport al activităţii Senatului în această legislatură, activitate pe care o consideră mai eficientă decât cea din legislatura 2000-2004. „Să nu uitaţi că românii aşteaptă multe de la noi“, a spus Văcăroiu la finalul discursului său, moment în care senatorii l-au aplaudat în picioare. Văcăroiu a revenit la microfon deoarece uitase să facă anunţul oficial al demisiei sale din calitatea de senator.

Nicolae Văcăroiu a fost numit pe 14 octombrie de Parlamentul României în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi, pentru un mandat de nouă ani, alături de alţi 17 viitori consilieri PSD, PD-L, PNL, PRM, PC şi UDMR, aleşi conform algoritmului politic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS