25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinistrul David cere suspendarea achiziţiei de Loganuri

Ministrul David cere suspendarea achiziţiei de Loganuri

Ministrul internelor şi reformei administrative, Cristian David, a cerut conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române, în urma verificărilor efectuate de Corpul de control al ministerului, să suspende contractele de achiziţie de autospeciale pentru poliţie, a anunţat MIRA printr-un comunicat. Toate licitaţiile de autovehicule organizate în ultima perioadă de structurile ministerului au făcut obiectul unei verificări a Corpului de control al MIRA, dispusă pe 22 septembrie de către ministrul internelor şi reformei administrative. În urma prezentării concluziilor Corpului de control în cazul licitaţiei organizate de IGPR, ministrul Cristian David a dispus marţi sesizarea DNA. Aceasta a fost înaintată ieri procurorilor, împreună cu actul de control.
Şeful Poliţiei Române, Gheorghe Popa, a declarat ieri, pentru NewsIn, că în cazul în care în contractul privind achiziţiile de maşini s-au comis ilegalităţi, acestea au fost săvârşite înainte de venirea sa la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române, deci pe vremea şefiei lui Dan Valentin Fătuloiu. „Nu am nici un fel de mustrări de conştiinţă în legătură cu acest contract. Eu l-am preluat într-o anumită fază, iar dacă ilegalităţile există, acestea trebuie căutate înainte de venirea mea la conducerea IGPR (octombrie 2007 – n.r.)“, a susţinut Popa.
Contractul privind achiziţiile de maşini a fost elaborat, potrivit lui Popa, anul trecut în aprilie, iar, conform repartiţiei stabilite la nivel central, Inspectoratului General al Poliţiei Române i s-a alocat 487 de milioane de lei, în vederea achiziţionării a 2.136 de autospeciale de poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII