19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTăriceanu plafonează salariile la stat

Tăriceanu plafonează salariile la stat

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a decis ieri ca salariile personalului de conducere din instituţiile publice să nu îl depăşească pe cel al secretarilor de stat, chiar dacă societăţile respective au doar capital parţial de stat.

„Astăzi (ieri-n.r.) am semnat o decizie, care intră în vigoare chiar din acest moment, prin care salariile de bază ale personalului din conducerea instituţiilor publice, finanţate integral din venituri proprii, nu numai cei bugetari, se stabilesc după cum urmează: pentru funcţia de preşedinte, respectiv inspector general de stat, salariul se stabileşte la nivelul de secretar de stat. Funcţia de vicepreşedinte este asimilată cu cea de subsecretar de stat“, a declarat ieri Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

Premierul a mai afirmat că urmează să se aprobe în şedinţa de guvern şi un memorandum, în care se specifică faptul că secretarii de stat nu vor avea dreptul să deţină mai mult de un singur loc în Consiliile de Administraţie, iar angajaţii din societăţile cu capital de stat, fie integral, fie parţial, regii autonome etc. va trebui să aibă salariile în funcţie de performanţele pe care le realizează.

Şedinţa de ieri a guvernului a fost întreruptă pentru că premierul Călin Popescu Tăriceanu a solicitat mai multe date despre salariile din agenţiile guvernamentale, iar ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, cât şi cel al economiei, Varujan Vozganian, nu au adus toate documentele solicitate de premier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII