25.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTaloane pentru analize medicale, redistribuite

Taloane pentru analize medicale, redistribuite

Poliţiştii comunitari din Târgu Jiu trebuie să împartă 9.100 de taloane pentru efectuarea gratuită a analizelor medicale care nu au mai ajuns la destinatari. Plicurile au fost trimise Primăriei Târgu Jiu de Ministerul Sănătăţii, după ce au fost returnate de Poştă. Taloanele au fost preluate, în urmă cu aproximativ două săptămâni, de Poliţia Comunitară pentru a le distribui. Clasificarea plicurilor pe cartiere şi străzi a durat două săptămâni.
Poliţiştii comunitari au început de o săptămână acţiunea de distribuire a taloanelor. Ion Tudor, directorul executiv al Poliţiei Comunitare Târgu Jiu, a precizat că persoanele cărora le sunt destinate plicurile sunt foarte greu de găsit: „Acţiunea se desfăşoară cu greutate. La aceeaşi adresă s-au găsit familii diferite, iar multe nici nu au locuit niciodată la adresa respectivă. Alte persoane şi-au schimbat domiciliul“. Tudor a mai precizat că taloanele care nu vor fi distribuite vor fi returnate Ministerului Sănătăţii.
 
Primăriile a şapte comune nu au preluat taloanele

Potrivit conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, peste 28.000 de taloane destinate efectuării în mod gratuit a analizelor medicale nu au ajuns la destinatari. Potrivit unei hotărâri a Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, de distribuirea plicurilor se vor ocupa primăriile pe raza cărora domiciliază persoanele care ar fi trebuit să le primească. Gheorghe Cocină, preşedintele CJAS Gorj, a spus că şapte primării nu au ridicat taloanele pentru a le distribui: „Sunt şapte comune restanţiere, unde primăriile nu au venit pentru a ridica taloanele. Este vorba de Aninoasa, Baia de Fier, Brăneşti, Godineşti, Muşeteşti, Săcelu şi Ţânţăreni. Cele mai multe primării au preluat taloanele şi au terminat procesul de distribuţie. La Prigoria, dintre cele 121 de taloane au fost împărţite mai mult de jumătate. Pentru plicurile care nu pot fi distribuite trebuie să se specifice cauza. Mulţi sunt plecaţi din străinătate, s-au mutat sau au decedat“.
Programul privind evaluarea stării de sănătate a populaţiei în cadrul căruia se efectuează setul de analize medicale se încheie la sfârşitul acestui an. Persoanele care nu vor primi taloanele până la această dată nu vor mai putea efectua gratuit analizele medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS