10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSuplimentare de locuri la rezidenţiat

Suplimentare de locuri la rezidenţiat

Ministerul Sănătăţii va suplimenta cu aproximativ 100 numărul de posturi scoase la concurs în cadrul examenului naţional de rezidenţiat, care va avea loc pe 9 noiembrie, a anunţat ieri ministrul Eugen Nicolăescu. „Nu vom suplimenta cu mai mult, pentru că nu există suficiente cadre care să pregătească rezidenţii, atunci când aceştia ajung în spitale“, a explicat Nicolăescu.

Florian Popa, directorul Centrului Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar, care se ocupă de organizarea examenului de rezidenţiat, a înaintat miercuri o cerere oficială Ministerului Sănătăţii, pentru suplimentarea numărului de posturi scoase la concurs cu 150. „Consider cererea pe care am înaintat-o decentă şi normală, având în vedere numărul de absolvenţi care vor susţine concursul anul acesta“, a declarat Florian Popa.

Absolvenţii de medicină care vor susţine examenul de rezidenţiat sunt nemulţumiţi că au fost scoase la concurs doar 1.902 posturi, cu 500 mai puţine decât în 2007, dintre care peste 660 sunt în mediul rural, acolo unde se înregistrează cel mai mare deficit de medici. La rezidenţiat sunt aşteptaţi să participe peste 4.500 de absolvenţi, iar concurenţa cea mai mare va fi pe posturile care nu sunt în zone defavorizate. Anul trecut, examenul de rezidenţiat a fost susţinut de aproximativ 5.000 de absolvenţi de medicină, care au concurat pe 2.400 de locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII