15.6 C
Craiova
joi, 30 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncepe campania de vaccinare antigripală

Începe campania de vaccinare antigripală

113.000 de doze de vaccin antigripal vor ajunge în judeţul Dolj pentru campania de vaccinare antigripală gratuită a populaţiei, care începe astăzi. Potrivit Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Dolj, vaccinarea începe cu o lună mai devreme decât de obicei din cauza răcirii vremii, dar şi a apariţiei unui nou virus gripal. Vaccinarea gratuită se va desfăşura în trei etape şi se va adresa persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire: copii bolnavi din instituţiile sociale şi medicale închise, bolnavi cronic, persoane infectate cu virusul HIV, bolnavi de diabet, dispensarizaţi cu disfuncţii metabolice, personal medical şi copiii acestora.
„Pentru prima etapă a campaniei au fost achiziţionate 42.750 de doze de vaccin de la Institutul «Cantacuzino» din Bucureşti, care au ajuns deja la sediul Autorităţii de Sănătate Publică şi urmează să fie repartizate medicilor de familie“, a declarat dr. Narcisa Dinică, şeful Biroului de promovare a sănătăţii din cadrul ASP Dolj.
Pentru majoritatea populaţiei care nu beneficiază de vaccinare gratuită, sfatul specialiştilor ASP Dolj este să-şi cumpere vaccinul din farmacii. „Se găseşte vaccin la preţul de 30 de lei o doză. Recomandarea noastră este ca toată lumea să se vaccineze. Contraindicaţii nu există decât la persoanele alergice la proteinele din ou“, a mai spus Narcisa Dinică.
Perioada optimă de vaccinare antigripală este 1-15 noiembrie, a mai arătat reprezentanta ASP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU