9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPlângere penală împotriva administratorului fabricii de sticlă

Plângere penală împotriva administratorului fabricii de sticlă

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj, Ovidiu Ilie, a precizat că astăzi inspectorii din subordinea sa vor depune la Parchetul Judeţean Gorj o plângere penală împotriva administratorului fabricii de sticlă situată în cartierul 23 August, din municipiul Târgu Jiu. „Ieri (marţi – n.r.) am mers în control la acea fabrică de sticlă improprie şi am constatat că nu sistaseră activitatea. Le-am aplicat altă amendă de 50.000 de lei pentru nerespectarea deciziei de suspendare a activităţii şi am făcut demersurile necesare pentru întocmirea unei plângeri penale. Există o şansă ca această fabrică să se închidă, pentru că de noi nu au ascultat, în ciuda celor două amenzi de valoare mare pe care le-am aplicat acolo. Acum, administratorul firmei va fi cercetat penal. Pentru această infracţiune, el riscă o pedeapsă de la doi la şapte ani, aşa cum scrie în Legea mediului“, a declarat Ovidiu Ilie.

În momentul în care plângerea va fi depusă la Parchet, procurorii gorjeni vor demara cercetările penale împotriva administratorului fabricii respective. Zgomotul produs de fabrica de sticlă îi deranjează de mai mult timp pe cetăţenii din zonă. „Este asurzitor zgomotul pe care îl produce această fabrică, mai ales noaptea. Avem şi noi copii şi nu putem să ne odihnim din cauza zgomotului“, a spus Ion Preotesescu, care locuieşte în vecinătatea fabricii.

„O fabrică de sticlă care foloseşte substanţe periculoase nu are ce căuta în mijlocul oraşului“, a precizat Ovidiu Ilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS