14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMoartea unui bebeluş, anchetată la maternitatea din Târgu Jiu

Moartea unui bebeluş, anchetată la maternitatea din Târgu Jiu

O fetiţă a decedat miercuri seară, la 14 ore de la naştere, în maternitatea Spitalului Judeţean Târgu Jiu. Poliţiştii au demarat o anchetă, după ce tatăl bebeluşului i-a chemat la unitatea medicală. Purtătorul de cuvânt al spitalului, doctorul Constantin Pălivan, a spus că încă nu se cunosc cauzele morţii bebeluşului. Acelaşi lucru l-a declarat şi medicul Camelia Roman, şefa maternităţii: „Un nou-născut pelvian a decedat miercuri seară. Fetiţa a fost sănătoasă, chiar a supt la sânul mamei, dar încă nu ştim ce s-a întâmplat. După efectuarea necropsiei vă vom spune cauzele decesului“.

Mama micuţei a declarat că nu consideră medicii vinovaţi de decesul fiicei sale: „Am alăptat-o la ora 17.00. Prima dată mi-au adus-o la ora 9.00. Era sănătoasă. Nu a plâns deloc. Îmi pare atât de rău că a murit, dar nu cred că este vorba de o greşeală a medicilor. Îmi vor spune cauzele vineri. Am hotărât să incinerăm cadavrul după ce se va efectua necropsia. Nu-l pot duce pe bebeluşul mort acasă să-l vadă şi ceilalţi copii ai mei. Mai am o fată de 12 ani şi un băieţel de zece ani. Nu vreau să plângă şi ei moartea surioarei lor. Ar fi rău pentru ei să vadă cadavrul fetiţei, de aceea am luat această hotărâre“, a spus Alina Mărgelu, de 26 de ani.

Poliţiştii au declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs decesul, iar în urma necropsiei ce se va efectua azi, va fi stabilită cu exactitate cauza morţii. „Am demarat verificările în acest caz pentru că am fost chemaţi de tatăl nou-născutului. În funcţie de rezultatul necropsiei vom vedea ce este de făcut“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU