21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSUA condamnă acţiunile Rusiei

SUA condamnă acţiunile Rusiei

Statele Unite vor prezenta Consiliului de Securitate al ONU un proiect de rezoluţie care să condamne acţiunile Rusiei din Georgia şi să le califice drept „inacceptabile“, a transmis Reuters.

„Vom prezenta o rezoluţie care să afirme clar că acţiunile ruse din Georgia sunt inacceptabile pentru comunitatea internaţională“, a declarat purtătorul de cuvânt al delegaţiei americane la ONU.

Casa Albă, adoptând o poziţie neobişnuit de fermă la adresa Rusiei, a apreciat că reacţia acesteia la retragere reprezintă un test pentru intenţiile reale ale Moscovei şi că, dacă Rusia continuă pe direcţia de până în prezent, relaţiile sale cu Statele Unite vor fi „afectate semnificativ pe termen lung“.

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de trei ori de la declanşarea crizei din Osetia de Sud, fără a reuşi să ajungă la un acord asupra textului unui apel adresat Georgiei şi Rusiei pentru a ajunge la un armistiţiu. Executivul Naţiunilor Unite urma se reunească din nou ieri, la ora locală 11.00 (18.00 ora României).

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS