12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBacalaureatul, supravegheat din hol

Bacalaureatul, supravegheat din hol

Primele măsuri împotriva dascălilor care i-au lăsat pe candidaţi să copieze la bacalaureat au fost dispuse ieri, în judeţul Bistriţa. 14 profesori nu mai au voie, timp de doi ani, să participe la examene, din cauza faptului că i-au lăsat să copieze la proba de Limba şi literatura română a bacalaureatului pe elevii care au dat examenul la Colegiul Naţional „Petru Rareş“ din Beclean, informează NewsIn. Măsura a fost luată în cadrul Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, în urma unei anchete. Profesorii de română care au corectat lucrările elevilor din Beclean au găsit peste o sută de teze cu paragrafe identice.

 

Camere video pentru combaterea fraudelor

 

În mod surprinzător, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a anunţat ieri noua strategie de luptă împotriva celor care fraudează la bac: instalarea unor camere video, dar nu în sălile de examen, ci pe holurile liceelor.

„Experimental, a doua sesiune a bacalaureatului de anul acesta va fi organizată în liceele dotate cu camere video. Vor fi 20 de centre de examen care au supraveghere video pe holuri. Aşa vom vedea dacă sunt elevi care ies de mai multe ori la baie, pentru a se inspira. De anul viitor, ne gândim să cerem fonduri pentru ca în toate liceele bucureştene să fie camere de supraveghere“, a declarat reprezentantul ISMB, inspectorul Sergiu Moga.

Inspectoratul Şcolar preferă ca supravegherea să fie făcută cu ajutorul camerelor video instalate pe hol, şi nu în sălile de clasă, pentru a nu spori inutil presiunea asupra copiilor.

Tot în sesiunea a doua de bacalaureat din acest an, care va avea loc în intervalul 18 august – 1 septembrie, va fi inaugurată altă soluţie împotriva copiatului. La intarea în fiecare sală de examen vor exista saci în care candidaţii vor fi obligaţi să lase toate lucrurile din buzunare, în afara instrumentelor de scris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS