Scurte ştiri

Autori


Trei persoane rănite grav, la Călimăneşti

VÂLCEA. În noaptea de duminică spre luni, un tânăr de 25 de ani a provocat un grav accident de circulaţie, după ce a adormit la volan. Ionuţ Ş., din Bucureşti, în timp ce conducea autoutilitara Dacia Logan în localitatea Călimăneşti, din cauza oboselii, a adormit la volan. Maşina a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un parapet din beton de pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat rănirea gravă a conducătorului autoturismului, care a fost transportat de urgenţă la spital, unde a fost diagnosticat cu traumatism abdominal, ruptură lob stâng hepatic. De asemenea, a fost rănită şi Monica Ş., de 26 de ani, pasageră pe locul din faţă. În urma accidentului, a avut de suferit şi copilul celor doi, R. Ş., de trei ani, pasager pe bancheta din spate a autoturismului, care a suferit traumatism coloană cervicală, fiind transportat la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti.

Mădălina MITROI

A adormit la volan

VÂLCEA. Un accident rutier grav a avut loc duminică după-amiază, în localitatea Horezu, judeţul Vâlcea, când un şofer care conducea un Volskwagen Pasat şi a pierdut controlul maşinii. Mihai B., de 31 de ani, din Râmnicu Vâlcea, venea de la Horezu spre Râmnic, iar într-o curbă la stânga, din cauza oboselii, a adormit şi a pierdut controlul autovehiculului, intrând într-un şanţ şi lovind un cap de pod. În urma impactului, a rezultat rănirea gravă a soţiei şoferului, Mihaela B., de 32 de ani, şi a pasagerilor F.B., de patru ani, şi Andrei B., de 51 de ani, care au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea.

Mădălina MITROI

A murit electrocutat

VÂLCEA. Un bărbat, de 70 de ani, din comuna Bujoreni, judeţul Vâlcea, a fost găsit mort în casă duminică, în jurul orei 8.00. Cadrele Postului de Poliţie Bujoreni au fost sesizate cu privire la faptul că Ilie B. s-a electrocutat la domiciliu, încercând să repare o priză. Cadavrul lui Ilie B. nu prezenta urme de violenţă şi a fost transportat la morga Spitalului nr. 2 din Râmnicu Vâlcea, în vederea efectuării necropsiei şi a stabilirii cauzei decesului.


Mădălina MITROI

Serviciu de prim ajutor la Vâlcea

VÂLCEA. Prefectul judeţului Vâlcea, Radu Renga, a convocat ieri o întâlnire pe tema înfiinţării serviciului SMURD, în condiţiile în care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) dispune de trei ambulanţe de tip B. La întâlnire au participat conducerile Autorităţii de Sănătate Publică, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Spitalului Judeţean de Urgenţă, Unităţii de Primiri Urgenţe şi ISU. ASP Vâlcea va autoriza serviciul medical de prim ajutor de urgenţă cu paramedic, lipsa medicilor specializaţi în urgenţe nepermiţând autorizarea SMURD. În prezent, ISU Vâlcea dispune de patru şoferi şi opt paramedici, pregătiţi timp de o lună la Centrul zonal Craiova şi care, odată autorizaţi, pot asigura patru schimburi pe o ambulanţă. Serviciul de prim ajutor de urgenţă cu paramedic va acţiona împreună cu Ambulanţa, care-l va şi dispeceriza, în urma apelului la 112.

Mădălina MITROI

PD-L cere alegeri pe 23 noiembrie

Liderul PD-L, Emil Boc, a declarat ieri că data pe care democrat-liberalii o doresc pentru organizarea alegerilor parlamentare este 23 noiembrie, cerând Comisiei de cod electoral să finalizeze trasarea colegiilor uninominale în această săptămână pentru a respecta termenul din lege.

Liderul PD-L a completat că democrat-liberalii doresc să creeze presiune asupre guvernului, astfel încât acesta să nu poată spune că nu pot fi organizate alegerile parlamentare pe baza votului uninominal, pentru că în cadrul Comisiei parlamentare nu au fost trasate colegiile.

Adrian DINUComenteaza acum

Alte stiri

10 martie 2019

S-a amânat termenul pentru depunerea Declarației Unice

Declaraţia Unică vizează toate persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente, din drepturi de proprietate intelectuală (cu excepţia celor pentru care impozitul se reţine la sursă), cedarea folosinţei bunurilor (chirii), ...

Sumarul ediției de marţi, 15 iulie 2008

Actualitate

» Pârjol în Dolj
» Accident grav de motocicletă
» Se reiau plăţile pentru păgubiţii FNI
» Coşmar în autocar
» Anul şcolar, de 35 de săptămâni
» Bacalaureat, sesiunea a doua
» Mai puţin de 1% dintre români au card de sănătate

Local

» Scurte ştiri
» Minor în plasament, dispărut
» Echilibrul între carieră şi familie
» Furt de lemne
» Juristul CEZ a depus plângere penală împotriva firmei cehe
» Laborator de analize toxicologice, în Vâlcea
» Influenţa asupra celorlalţi, latură a conştiinţei de sine
» Febra reducerilor de preţuri
» Asociaţia care trebuia să salveze Valea Jiului e pe moarte
» Bărbatul răpit a fost adus acasă
» Cadavru scos de rude din canal
» Căutat pentru că şi-a înjunghiat prietenul
» Ultima naştere
» A dispărut dosarul lui Piedone
» Accident mortal la Işalniţa
» A lovit o femeie şi a fugit
» Măcelarul din Petroşani s-a inspirat de pe internet
» Încă un destin frânt de tren
» Dosariada înghite examenul scris
» Scurte ştiri
» Colegiile uninominale, mărul discordiei
» DNA – lăudat, parlamentul – criticat

Dolj

» Case protejate pentru oameni cu probleme

Gorj

» Scurte ştiri
» Incendii la locuinţe şi la groapa de gunoi
» Cel mai mare târg din ţară îşi deschide porţile
» Elevi gorjeni, ajunşi din greşeală olimpici

Sport

» Pandurii lui Toacsen urcă la munte
» Vâlcenii s-au comportat mediocru
» Bronz pentru România la Universitare
» Victor Hănescu, 21 de locuri mai sus în clasamentul ATP
» Oprea a sărit 16,97 m la Atena
» Alexandra Ursachi nu dorea vacanţă
» Raluca Dumitraşcu, vicecampioană europeană la judo
» Ivan şi Balint rămân acasă
» Anunt
» Liga I, după campionatele din Uzbekistan şi Yemen
» CF Chimia a obţinut încă două victorii în amicale
» Abonamente preferenţiale pentru suporterii gorjeni
» Jeremie Njock vrea să fie liber de contract

Magazin

» Menta în bucătărie

Opinii

» Şcoala & boala
» Linişte şi pace la Ştiinţa, deşi adevărul este altul

Top