12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTransplant de piele pentru Gheorghe Manda

Transplant de piele pentru Gheorghe Manda

Medicii de la Clinica de Arşi din Capitală luptă din răsputeri să-i salveze viaţa lui Gheorghe Manda, deşi bărbatul are şanse minime să supravieţuiască.

OLT. Gheorghe Manda, una dintre victimele exploziei devastatoare produse în urmă cu o săptămână la Hidrocentrala Ipoteşti, va fi supus unei intervenţii chirurgicale de transplant de piele. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arşi din Bucureşti, dr. Cristian Niţescu, ieri pacientul urma să fie supus acestei intervenţii chirurgicale. Chiar dacă medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire ale bărbatului, el având arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, aceştia fac tot ce le stă în putinţă să îi salveze viaţa.

„Pacientul urmează să fie dus în sala de operaţie. Reprezentanţii firmei angajatoare au făcut rost de piele artificială, pentru că de la el nu mai avem de unde să luăm, iar noi încercăm să facem un transplant. Urmează să fie scoasă o parte din arsura de gradul III, care este destul de profundă, şi înlocuită cu piele artificială. Şansele de supravieţuire sunt mici, însă noi facem tot posibilul să îi salvăm viaţa. Atâta timp cât pacientul rezistă şi putem face ceva pentru el, încercăm să-l salvăm“, a declarat dr. Cristian Niţescu.

 

Cealaltă victimă a rămas internată la Slatina

 

Deşi era aşteptat la Clinica din Capitală şi Florea Ciurea, a doua victimă a exploziei de la Ipoteşti, s-a decis ca acesta să rămână internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Medicii spun că şi el este în stare gravă, dar fac tot ce pot pentru a-l salva. Cei doi bărbaţi au fost răniţi grav în urmă cu o săptămână în timp ce executau o lucrare la Hidrocentrala Ipoteşti. Conform informaţiilor primite de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt, bărbaţii lucrau la dezasamblarea unui sistem de răcire al hidrocentralei, pentru a înlocui vechiul sistem cu unul nou. Unul dintre muncitori a vrut să aprindă, cu o brichetă, flacăra autogenului. O explozie puternică generată de scurgeri de acetilenă de la un furtun defect a fost, rănindu-i grav pe cei doi oameni. Cazul este anchetat în continuare de inspectorii ITM Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS