12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞantierul ruşinii

Şantierul ruşinii

Constructorii de la Piaţa Gării şi de pe platoul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ sunt în colimatorul primarului Craiovei.

Istoria construcţiilor fără cap şi fără coadă din Craiova a ajuns la epoca modernizării Pieţei Gării. Ca un subcapitol este considerată şi epopeea modernizării platoului şi a grădinii Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a atacat miercuri dur antreprenorii care au contractat cele două obiective – Cavi Imexco SRL, la Gară, şi UTI Internaţional SRL, la teatru – din cauză că lucrările sunt mult întârziate.

„E o tragedie ce se întâmplă la Gară şi la Teatru: câte patru-cinci muncitori, care şi ăştia stau degeaba. Bine că la teatru termenul de finalizare este februarie 2009, dar n-am uitat ce am păţit la centru (lucrare UTI Internaţional – n.r.), care, cu ajutorul lui Dumnezeu, a ieşit până la urmă. Dar la Gară au pus gard de jur-împrejur, ca să nu vadă nimeni ce fac ei acolo“, a spus miercuri primarul Craiovei, Antonie Solomon.

Menţionăm că în cazul Pieţei Gării, la mai bine de patru luni de la expirarea termenului iniţial de predare a obiectivului, nici măcar jumătate din volumul lucrărilor contractate nu sunt efectuate, stare recunoscută inclusiv de funcţionarii Primăriei Craiova. Cu toate acestea, primăria, prin reprezentanţii Direcţiei proiecte şi programe de investiţii, au acoperit constructorul Cavi Imexco, semnând o prelungire a contractului, pe seama unor imaginare lucrări suplimentare, în care regăsim mobilier urban şi branşamentele căminelor la reţeaua de apă potabilă. Cu alte cuvinte, în proiectul iniţial primăria nu a prevăzut ca reţeaua de apă să fie şi funcţională, aşa cum nu s-a gândit că în părculeţul din piaţă oamenii vor să mai şi şadă pe o bancă! Întrebat de ce sunt întârziate lucrările la Piaţa Gării, patronul firmei Cavi Imexco, Viorel Călin, nu a dorit să i se publice un punct de vedere.

 

UTI e în termen

 

Pe platoul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ au fost înregistrate, de la deschiderea lucrărilor, câteva perioade de pauză nejustificată. Indignarea primarului Antonie Solomon a atins limita la ultima sa vizită în şantier, când muncitorii se mişcau în ritm de melc. Directorul UTI Internaţional, Cristian Ignat, a declarat însă că nici nu se pune problema de întârziere. „Termenul este februarie 2009, dar eu sunt convins că vom deschide acest platou publicului la Zilele Craiovei, pe 29 octombrie 2008. E adevărat că în anumite momente ale lucrărilor impresia din exterior poate fi că se munceşte mai încet, dar am pus accent pe calitatea lucrării“, a spus Cristian Ignat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII