12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPatru accidente grave în 24 de ore

Patru accidente grave în 24 de ore

Sfârşitul de săptămână a fost plin de evenimente rutiere grave în Vâlcea. În numai 24 de ore, patru accidente au avut loc pe şosele din cauza neatenţiei, a vitezei excesive, dar şi a consumului de băuturi alcoolice.

 

VÂLCEA. În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02.30, Liviu C., de 19 ani, din municipiul Slatina, judeţul Olt, a condus un autoturism BMW, pe strada Calea lui Traian din oraşul Călimăneşti, şi, pe fondul consumului de alcool şi al vitezei excesive, s-a izbit violent de un stâlp din beton. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a şoferului, care a rămas încarcerat între fiarele maşinii. Pentru salvarea lui, a intervenit un echipaj de descarcerare din cadrul ISU Râmnicu Vâlcea, care a încercat mai bine de o oră să-l scoată pe tânăr dintre rămăşiţele maşinii. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde i-a fost stabilit diagnosticul, rămânând internat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate două probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

S-a răsturnat cu mopedul

 

Duminică, Stan M., de 56 ani, din oraşul Băbeni, judeţul Vâlcea, a condus un moped pe strada Dragoş Vrânceanu din localitate, iar la intersecţia cu strada Aleea Liceului, pe fondul neatenţiei, a derapat, lovind cu roata din faţă bordura trotuarului, după care a căzut pe carosabil. În urma impactului, a rezultat rănirea conducătorului mopedului, care s-a ales cu plăgi la cot şi antebraţ, dar şi rănirea gravă a pasagerului de pe moped, Elena M., de 56 ani, care a suferit multiple traumatisme, rămânând internată în spital. Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

 

Neatenţia face victime

 

Tot duminică, la ora 18.00, Nicolae D., de 54 ani, din Sibiu, a condus un autoturism Chevrolet, pe DN 7, din direcţia Râmnicu Vâlcea către Sibiu, iar la km 211+250m, din cauza imprudenţei în conducere, a acroşat cu roata dreaptă din faţă parapetul din beton de pe sensul său de mers. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pasagerei din dreapta, Valerica D., de 52 ani, din Sibiu, care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, prezentând multiple fracturi. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Biciclist în stare gravă

 

În aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, Ilie R., de 47 ani, din municipiul Craiova, judeţul Dolj, a condus un autoturism Dacia 1310, pe DN 67B, din direcţia Berbeşti către Bălceşti, iar în localitatea Livezi, din cauza neatenţiei în conducere, a lovit din spate un biciclist care se deplasa în acelaşi sens de mers. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto şi rănirea gravă a biciclistului Claudiu E., de 18 ani, din comuna Livezi, judeţul Vâlcea, care a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i-a fost stabilit diagnosticul de traumatism cranio-cerebral cu comă posttraumatică. Atât conducătorul auto, cât şi biciclistul nu au fost testaţi cu aparatul etilotest din cauza stării grave în care se aflau, dar le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS