21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSubvenţii mai mari pentru fermierii români

Subvenţii mai mari pentru fermierii români

Fermierii din judeţul Olt care au solicitat Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Olt plata directă pe suprafaţă aferentă a acestui an vor beneficia de mai mulţi bani, susţine directorul instituţiei, Marinel Oaşă. Subvenţia agricolă acordată de Uniunea Europeană a crescut cu 20 % faţă de cea acordată pentru anul trecut. Deşi termenul de depunere a cererilor pentru plata directă pe suprafaţă a fost prelungit, fermierii nu s-au mai interesat de termenele şi condiţiile în care se acordă banii europeni. Ultima zi în care reprezentanţii centrelor locale APIA au mai primit cereri a fost 9 iunie.

 

60,20 euro/hectar

 

Deşi în Registrul Naţional al Fermierilor sunt înscrişi 62.000 de fermieri din judeţ, nu toţi au solicitat anul acesta subvenţia agricolă. „Pentru acest an, doar 49.288 de fermieri din judeţ şi-au depus dosarele la centrele locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Olt, prin care solicită plata pe suprafaţă“, a spus Marinel Oaşă directorul APIA Olt.

Subvenţia acordată de Uniunea Europeană fermierilor care au solicitat sprijinul financiar anul acesta este de 60,20 euro/ha. Reprezentanţii APIA speră ca şi plata complementară acordată de guvern să crească. „Anul acesta, fermierii care au depus cereri prin care solicită subvenţia agricolă vor primi 60,20 euro / hectar. Ne aşteptăm ca şi plata complementară pentru cultură acordată de guvern să se mjoreze cu 20 %“, a spus directorul APIA Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS