16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNereguli la secţiile din Mehedinţi

Nereguli la secţiile din Mehedinţi

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Mehedinţi a început să primească, de la primele ore, sesizări despre neregulile cu care s-au confruntat preşedinţii secţiilor de votare din judeţ.

Prima neregulă a fost constatată în localitatea mehedinţeană Salcia, de unde a dispărut o ştampilă cu menţiunea „votat“. Cornelia Cârjeu, locţiitoarea BEJ Mehedinţi, a spus că au fost sesizaţi despre acest lucru, dar că, probabil, această ştampilă a fost rătăcită sau cineva a plecat din greşeală cu ea acasă.

Altă neregulă a fost sesizată de reprezentanţii PSD, care au spus că la secţiile de votare din Recea şi Punghina romii intră în cabine cu însoţitori, sub pretextul că sunt analfabeţi.

Liderul Partidului Conservator Mehedinţi, Gheorghe Florescu, a depus o sesizare la BEJ, susţinând că la Gârla Mare reprezentanţii mai multor partide din zonă asigură transportul gratuit la secţiile de votare pentru cetăţenii din satele mai îndepărtate.

Potrivit lui Florescu, „respectiva facilitate este un mod ilegal de a direcţiona şi controla votul oamenilor spre candidaţii partidelor care au luat o asemenea iniţiativă“. „Conducătorii echipajelor electorale îi însoţesc pe alegători şi la urne. Aşteptăm intervenţia autorităţilor pentru stoparea acestei practici“, a spus Gheorghe Florescu.

Alt lider de partid din Mehedinţi a depus o sesizare la BEJ despre dispariţia a 800 de buletine de vot, dintre care 600 pentru funcţia de primar şi 200 pentru listele de consilieri locali.

Un caz mai deosebit înregistrat în Mehedinţi este cel de la Gogoşu, unde un membru al unui partid a dat mită cetăţenilor ca să voteze în favoarea formaţiunii pe care o reprezintă. Despre acest lucru a fost sesizat şi preşedintele BEJ Mehedinţi, Ovidiu Georgescu, care a explicat gravitatea acestei fapte, care se pedepseşte cu închisoarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII