21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBlocată trei zile în cadă

Blocată trei zile în cadă

MEHEDINŢI. O femeie de 83 de ani a supravieţuit după ce a rămas blocată trei zile şi trei nopţi în cada plină cu apă din apartamentul în care locuia singură. Bătrâna a încercat să-şi facă baie vineri dimineaţă, dar din cauza reumatismului i s-au blocat picioarele de la şolduri. Fiind bolnavă, nu ieşea des afară, motiv pentru care nici vecinii nu s-au îngrijorat că n-o mai văzuseră câteva zile. „Noi am văzut că nu mai ieşea afară, dar am crezut că e bine. Nu ne-am gândit că i s-a întâmplat ceva şi, dacă ea se certa cu toată lumea, noi nu am bătut niciodată la uşa ei“, a spus o vecină.

Duminică seară, o nepoată a venit să vadă ce se întâmplă cu bunica ei, pentru că nu mai răspundea la telefon. A sunat la uşă şi, văzând că nu-i răspunde nimeni, a chemat poliţia şi pompierii. Intervenţia acestora din urmă a fost destul de dificilă, ei trebuind să escaladeze blocul, până la etajul doi. S-au folosit de o scară extensibilă şi au spart fereastra apartamentului, pentru a pătrunde în interior. După ce au deschis uşa de la intrare, împreună cu medicii şi poliţiştii au intrat în baie, unde au găsit-o pe femeie.

„Am fost solicitaţi pentru a salva o bătrână blocată în baie de aproape trei zile. A trebuit să spargem geamul, pentru că altfel nu aveam cum să intrăm în apartament. Am găsit-o căzută în cada cu apă. Am ridicat-o şi am predat-o Serviciului de Ambulanţă“, a declarat Daniel Rădulescu, plutonier la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta“.

Bătrâna se află acum în afara oricărui pericol. „Era căzută în cada cu apă şi a supravieţuit datorită faptului că ajungea la apa caldă şi, din când în când, îi mai dădea drumul. Din fericire, acum este bine“, a spus Amina Nicolicea, medic la SJA Mehedinţi.

Femeia a fost internată la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin la Reanimare şi probabil va mai rămâne câteva zile pentru supraveghere.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS