21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDonaţie de 339.250 de lei pentru Spitalul de Urgenţă

Donaţie de 339.250 de lei pentru Spitalul de Urgenţă

Spitalul de Urgenţă Craiova este beneficiarul celei mai ample campanii umanitare de sprijinire a sistemului sanitar, din câte s-au desfăşurat în ultimii ani la Craiova. Firma Cargill, producătorul cunoscutului Untdelemn de la Bunica, a strâns în ultimele cinci luni 339.250 de lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale şi renovarea unor saloane şi săli de mese din spital.

Cea mai mare parte din bani, respectiv 228.000 de lei, va fi folosită, potrivit reprezentanţilor spitalului, pentru dotarea chirurgilor cu echipamente medicale moderne. „Este vorba de echipamente de înaltă performanţă pentru hemostază chirurgicală în chirurgia clasică, şi în cea laparoscopică şi de aparate pentru suturi“, a declarat dr. Dragoş Mărgăritescu, medic în cadrul Clinicii de Chirurgie I, beneficiara donaţiei.

Reprezentanţii firmei spun că echipamentele medicale vor ajunge la spital în luna mai.

Campania de strângere de fonduri pentru Spitalul de Urgenţă Craiova a început pe 18 noiembrie 2007, cu un cros în Parcul „Romanescu“, intitulat „Aleargă pentru sănătate“, la care au participat 200 de persoane.

La sfârşitul anului trecut, în cadrul aceleiaşi campanii, 20 de manageri din Europa ai firmei au participat la renovarea cu forţe proprii a celor opt oficii alimentare ale spitalului, acţiune care a costat 29.000 de lei.

În lunile următoare, alţi 82.250 de lei vor fi folosiţi pentru renovarea a opt saloane din clinicile de pediatrie ale spitalului. „Ne străduim să ne implicăm activ în comunităţile unde angajaţii noştri trăiesc şi muncesc şi suntem mulţumiţi că am reuşit să strângem aceşti bani pentru spital“, a declarat Nese Tagma, preşedinte al CA Cargill Oils.

Printre acţiunile umanitare desfăşurate de concernul american în România se numără şi renovarea unei şcoli din Corabia, în care învaţă 300 de elevi, precum şi construirea în parteneriat cu World Vision a unui centru pentru persoanele cu dizabilităţi din Cernavodă, printr-un program a cărui valoare se ridică la 240.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII