10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDistrigaz a stopat branşamentele în cartierul 600 de locuinţe

Distrigaz a stopat branşamentele în cartierul 600 de locuinţe

OLT. În cartierul 600 de locuinţe, din Slatina, sunt probleme. Unul dintre furnizorii de utilităţi, Distrigaz, refuză să mai monteze contoare după ce a executat primele zece branşări. Cu doar câteva zile înainte, acelaşi furnizor făcuse recepţia la instalaţia interioară din 60 de apartamente, urmând montarea contoarelor. „Am pus zece contoare, după ce s-a făcut recepţia la 60 de apartamente, după care Distrigaz a refuzat să mai monteze. La început ne-au spus că ar fi vorba despre faptul că nu s-a făcut separarea de şantier a celor trei blocuri, că nu s-a luat macaraua şi nu s-a cărat molozul. I-am adus în şantier să vadă cu ochii lor, iar atunci n-au mai vrut să dea nici o explicaţie. Mai târziu au menţionat că ar fi vorba de o greşeală la recepţie, că mai au de montat 20 de metri de ţeavă la blocurile din etapa a doua. Asta mi-au spus doamna Roxana şi domnul Popescu, însă de la alţi angajaţi am înţeles că, de fapt, n-ar fi nici o problemă“, a declarat directorul Imobiliare Consloc, Gheorghe Neacşa.

Pentru moment, soluţia pentru a realiza branşarea este ca fiecare proprietar, după semnarea contractului de vânzare – cumpărare, să se prezinte la furnizorul de gaze pentru montarea contorului.

„Vom face adrese la Bucureşti, atât pentru gaze, cât şi pentru electricitate, să vedem dacă putem face o înţelegere pentru apartamentele din ultimele două etape“, a mai spus Gheorghe Neacşa.

La rândul său, managerul Minel Prina a declarat că a luat legătura cu directorul Distrigaz de la Craiova, de la care a primit promisiunea că lucrurile se vor rezolva: „Eu cred că, de fapt, este o lipsă de comunicare între Craiova şi Slatina, la nivelul Distrigaz“.

 

Începe semnarea contractelor

 

Aceeaşi problemă se înregistrează şi în cazul montării contoarelor de curent electric, furnizorul de electricitate precizând însă că nu discută decât cu proprietarul final. De astăzi însă, noii proprietari se pot prezenta pentru perfectarea actelor, primii zece fiind programaţi la notar.

„Avem aproximativ 20 de proprietari care au achitat integral contravaloarea apartamentelor, iar aceştia vor fi chemaţi să semneze actele. Sunt programate zece persoane pe zi. Vor urma proprietarii care contractează împrumuturi pentru a achita contravaloarea apartamentelor, aproximativ 60, pentru că până vineri se dă acordul de către bănci. În ultima etapă vor fi notificaţi proprietarii care au făcut menţiunea că achită la cumpărare toată suma, însă nu au virat încă banii. În 16 – 17 zile lucrătoare vom încheia toate contractele. Cert este că, înainte de Paşte, cel puţin, jumătate dintre cei 168 de solicitanţi din prima etapă vor deveni proprietari cu acte în regulă“, a menţionat Gheorghe Neacşa.

 

Au început devastările

 

Pentru că mulţi dintre viitorii proprietari s-au plâns că nu au unde să stea, Consloc a predat primele chei de acum câteva săptămâni. „Au venit şi ne-au spus că vor să-şi mute mobila sau că vor să facă mai întâi curăţenie… Am fost de bună-credinţă şi le-am predat cheile, însă am avut surpriza ca unii dintre ei, profitând de faptul că sunt puţini în bloc, să treacă prin celelalte apartamente. O persoană chiar a fost surprinsă în timp ce încerca să demonteze un mâner. Aşa că am luat hotărârea să predăm cheile când se strâng mai mulţi proprietari“, a mai spus directorul Imobiliare Consloc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS