19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAdrian Cioroianu a demisionat

Adrian Cioroianu a demisionat

Ministrul afacerilor externe, Adrian Cioroianu, şi-a anunţat demisia, într-o conferinţă de presă convocată ieri-seară, după ce premierul criticase dur, cu o zi înainte, activitatea MAE şi ceruse o evaluare de urgenţă a întregului personal consular, în urma scandalului „Crulic“.
Autorităţile române consulare de la Varşovia au fost învinovăţite că nu au acordat la timp şi cum se cuvine asistenţă unui cetăţean român aflat într-o situaţie extremă.
Daniel Claudiu Crulic, de 33 de ani, a murit pe 18 ianuarie într-un spital din Cracovia, unde ajunsese din arest într-o stare de extremă epuizare, cauzată de înfometare. Românul, arestat în septembrie 2007 pentru un presupus furt comis pe 11 iulie 2007 într-un magazin din Cracovia, a susţinut că este nevinovat şi a intrat în greva foamei din 18 septembrie, cerând insistent o întrevedere cu autorităţile române. Când a murit, bărbatul cântărea 26 de kilograme, potrivit rudelor.
Cazul, relatat mai întâi cu indignare de presa poloneză, la aproape două luni şi jumătate de la decesul deţinutului, a fost preluat de media din România pe 4 aprilie şi s-a transformat într-un rechizitoriu la adresa serviciilor consulare ale Ministerului Afacerilor Externe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII