10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţiştii comunitari, la vânătoare de maidanezi

Poliţiştii comunitari, la vânătoare de maidanezi

Serviciul de ecarisaj din Slatina trebuie să adune, împreună cu poliţiştii comunitari, aproximativ 1.000 de maidanezi de pe străzile municipiului.

 

 

OLT. Poliţiştii comunitari s-au întors la munca prinderii câinilor vagabonzi care mişună prin Slatina, în urma activării comandamentului antiepizootic stabilindu-se ca în cel mai scurt timp cei aproximativ 1.000 de maidanezi, câţi a estimat Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat (DADPP) că ar fi în municipiu, să fie vaccinaţi antirabic. Zece poliţişti comunitari vor fi din nou înarmaţi cu pistoale cu tranchilizant şi vor da o mână de ajutor hingherilor, chiar dacă în urmă cu ceva vreme se renunţase la această metodă, de teama viitoarei legi de protecţie a animalelor. Hotărârea a venit după ce, în urmă cu mai bine de o săptămână, o vulpe turbată a muşcat un câine din ograda unui slătinean de pe strada Agricultorilor.

În cadrul aceleiaşi şedinţe
s-a mai stabilit ca populaţia Slatinei să fie informată în privinţa obligativităţii vaccinării antirabice a animalelor din gospodărie, pentru a evita pericolul izbucnirii unei epidemii de rabie. „Problema noastră nu ar fi unde ducem aceşti câini, pentru că mai facem un ţarc la adăpostul nou, ci cum vom reuşi să-i strângem într-un timp scurt. Pentru că ni s-a transmis că nu mai există pe stoc acele seringi speciale, iar cu lasourile prindem cam 14 câini pe zi. Dacă primim seringile, va merge mai uşor, vom reuşi să capturăm cam 40 de maidanezi pe zi“, a declarat Ana Anghel, directoarea DADPP.

Altă problemă rămasă de rezolvat este cea a „livrării“ de câini vagabonzi din alte oraşe, lucru de care autorităţile slătinene se plâng de ani buni, fără să fi reuşit să facă, până acum, ceva concret. „Am vorbit din nou cu poliţia, am apelat la ajutorul lor, să intensifice controalele la intrările în oraş, pentru că toată lumea ştie că se aduc maidanezi dinspre Craiova, Vâlcea sau Piteşti“, a declarat Anghel.

Câinii vagabonzi prinşi de hingheri şi de poliţiştii comunitari vor fi mai întâi vaccinaţi antirabic, însă se are în vedere şi sterilizarea. „Nu mai putem să le dăm drumul aşa. Ar trebui să-i ţinem trei luni, timp în care îi vom şi steriliza, dar vom încerca să găsim şi soluţii cum ar fi adopţia“, a mai spus Ana Anghel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS