19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞantaj la Şcoala nr. 16

Şantaj la Şcoala nr. 16

Patru elevi din clasa
a VII-a de la Şcoala nr. 16 din Craiova sunt cercetaţi de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de şantaj, după ce s-a stabilit că aceştia cereau taxe de protecţie de la colegii mai mici.

Imaginaţia elevilor craioveni pare să nu aibă limite atunci când vine vorba de încălcarea legii. După „clasicele“ loviri şi alte violenţe, tâlhării şi distrugeri, patru minori, elevi la Şcoala nr. 16 din Craiova, au ieşit „în faţă“ cu un caz de şantaj. Conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, poliţiştii Secţiei 1 au fost sesizaţi miercuri dimineaţă că la Şcoala nr. 16 câţiva minori solicită de la alţi elevi diferite sume de bani, cu titlul de taxă de protecţie. În urma verificărilor poliţiştilor au fost identificaţi Andrei A., Rostaş F., Robert N. şi Ionuţ A., toţi din Craiova, elevi în clasa a VII-a. S-a stabilit că ei l-au determinat prin ameninţări, în cursul lunii ianuarie, pe Mădălin P., de 13 ani, elev al aceleiaşi şcoli, să le dea 50 de lei în mai multe rânduri. În luna februarie, cei patru l-au ameninţat şi pe Andrei C., de 13 ani, să le dea 50 de lei, spunându-i că în schimbul banilor timp de trei săptămâni nu va avea probleme. Conform poliţiştilor, cei patru sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de şantaj.

 

Conducerea şcolii consideră incidentul o „alarmă falsă“

 

Întrebată dacă se ştia în şcoală despre asemenea practici ale elevilor, directoarea unităţii de învăţământ a negat, precizând că acest caz este o alarmă falsă. „Poliţiştii au venit la noi de două ori şi s-a stabilit până la urmă că a fost vorba de o alarmă falsă. Şi noi ne-am speriat şi voiam să îi sancţionăm pe cei patru, dar nu a fost nimic. Probabil copiii au făcut o glumă“, a explicat Lili Ciurlin, directoarea Şcolii nr. 16.

Poliţiştii spun însă că nu e vorba de nici o alarmă falsă şi că acei patru elevi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de şantaj. „Îngrijorător este faptul că ei sunt minori, dar şi că noi a trebuit să anunţăm şcoala şi nu invers, cum ar fi fost normal. Dirigintele şi conducerea şcolii ar trebui să ştie cel mai bine ce se întâmplă“, a declarat comisarul-şef Jan Dobrescu, şeful Secţiei 1 Poliţie Craiova.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a precizat că în acest caz se vor face cercetări de către o comisie supravegheată de inspectorul şcolar zonal.

„Directorul şcolii mi-a spus că nu s-a întâmplat nimic, însă, după ce am verificat, am aflat că lucrurile stau altfel, iar la acea şcoală delincvenţa este destul de ridicată. Am decis să fie formată o comisie de cercetare care va fi supravegheată de inspectorul de sector“, a declarat Luminiţa Popescu, inspectorul general al ISJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII