10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Scurte ştiri

Robin Hood, multiplicat

Locuitorii din Nottingham au reuşit să doboare recordul mondial pentru cea mai mare mulţime de oameni costumaţi ca Robin Hood. Sute de voluntari, conduşi de şeriful din Nottingham, s-au adunat la porţile cetăţii oraşului pentru a încerca să depăşească fostul record, care adunase 607 de persoane ce purtau costumul legendarului erou. Pentru a fi consideraţi Robin Hood, participanţii trebuia să îndeplinească unele cerinţe legate de costum. Era suficient să poarte o pălărie cu pană în stilul Robin Hood, o tunică maro sau verde, pantaloni şi încălţăminte din piele sau doar unul dintre aceste obiecte vestimentare. Numărătoarea oficială a scos la iveală faptul că în piaţa din Nottingham s-au adunat 1.119 persoane, ceea ce în mod categoric a reprezentat un record. Organizatorul acestui eveniment, Dave Green, s-a declarat impresionat de numărul de persoane care au participat: „Recordul acesta este special pentru că oricine poate participa“, a spus Dave Green imediat după numărătoare.

Personajul Hello Kitty, curier pentru trafic de droguri

Cunoscutul personaj de desene animate Hello Kitty a devenit complice la trafic de droguri. După cum informează Yahoo!News, se pare că imaginea inofensivei pisicuţe a fost folosită de un cunoscut traficant de stupefiante din Columbia pentru a transmite mesaje ascunse acoliţilor săi. Se pare că Juan Carlos Ramirez Abadia, care în prezent se află în detenţie în Brazilia, a ascuns mesaje digitale codificate în e-mail-uri ce conţineau doar imagini ale personajului Hello Kitty. Potrivit poliţiştilor brazilieni, tainicele scrisori, din care sute au fost găsite în computerul lui Abadia, ar putea reprezenta dovezi solide împotriva traficantului, întrucât unele dintre ele conţineau detalii referitoare la mai multe livrări de stupefiante. Se pare că Abadia ar fi folosit pisicuţa Hello Kitty pe post de curier pentru că soţia sa este pasionată de personajul de desene animate.

Proiect pentru o maşină pliantă

Cercetătorii din cadrul Institutului de Tehnologie din Massachusetts au conceput o maşină revoluţionară de oraş, pe care au botezat-o „City Car“, un vehicul futurist care ar putea nu doar să se conducă singur, ci să-şi găsească şi un loc de parcare. Potrivit scenariilor făcute de inventatori, odată ajunşi la destinaţie, la apăsarea unui buton, computerul cu care va fi dotat autoturismul va căuta un loc de parcare în spatele altor vehicule de acelaşi fel, după care se va plia pe jumătate, pentru ca utilizatorul să îl împingă în şirul de vehicule, întocmai ca în cazul cărucioarelor de la supermarketuri. „Am reinventat mobilitatea urbană“, a declarat Bill Mitchell, profesor de arhitectură şi conducătorul îndrăzneţului proiect. O machetă a acestuia a fost deja expusă în muzeul campusului, iar cercetătorii speră că în primăvara acestui an vor reuşi să realizeze prototipul „City Car“.

Kate Beckinsale îşi tachinează soţul

Kate Beckinsale este încântată de faptul că s-a căsătorit cu un american pentru că se distrează de minune tachinându-l din cauza accentului, informează site-ul starpulse.com. Starul din pelicula „Pearl Harbour“ le-a dat o lovitură grea bărbaţilor britanici în 2004, când s-a căsătorit cu regizorul american Len Wiseman, dar ea spune că se distrează copios ridiculizând, în limitele normalului, cultura americană. Actriţa, în vârstă de 34 de ani, recunoaşte că ei şi fiicei sale de nouă ani, Lily, le face o deosebită plăcere să îl împungă pe Len Wiseman cu umor tipic englezesc şi, mai ales, să îl oblige să mănânce specialităţi englezeşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS