19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalProces de un milion de euro pentru un teren aflat sub Daewoo

Proces de un milion de euro pentru un teren aflat sub Daewoo

O bătrână de 88 de ani se luptă cu Automobile Craiova pentru o suprafaţă de teren, care ar valora un milion de euro pe piaţa imobiliară. Avocaţii celor două părţi sunt nume grele din branşă: Bianca Predescu şi Carmen Popa.

 

O bătrână de 88 de ani, din Craiova, se judecă de un timp cu Automobile Craiova SA (ACSA), de la care revendică un teren de un hectar, a cărui valoare imobiliară poate depăşi cu uşurinţă 1.000.000 de euro. Maria Spărătelu susţine că suprafaţa respectivă se află sub halele de producţie ale Daewoo Craiova. Cele care se luptă pentru acest teren sunt fiica – Rodica Cristofir şi nepoata – Lidia Gheorghică. Aceasta din urmă a făcut un scurt rezumat al poveştii: „Bunica mea are un act de dotă, ceea ce înseamnă act de proprietate asupra acestui teren, care a fost expropriat prin Decretul nr. 47/1977 pentru construirea uzinei Oltcit, actuala Daewoo. În 2002, am depus o notificare la Primăria Craiova în baza Legii nr. 10/2001. Municipalitatea a făcut un referat pe care l-a transmis către ACSA şi în care spune că terenul se află în zona nisipuri, sub uzina Daewoo. De atunci ne judecăm cu ACSA, care motivează că nu se poate identifica terenul punctual. Pe 10 martie avem un nou termen la Curtea de Apel Craiova, când vom prezenta o expertiză în acest sens. Am reuşit să adun acte care demonstrează toate vecinităţile terenului pe care este proprietară bunica mea“, a declarat Lidia Gheorghică. Avocata Mariei Spătărelu, titulara actului de proprietate, este Bianca Predescu, cadru universitar şi consilier municipal PSD. Contactată telefonic, aceasta a precizat că preferă să nu dea detalii despre acest proces.

Terenul revendicatorilor: 12 milioane de euro

De partea cealaltă, Carmen Popa, avocata care reprezintă ACSA în acest proces, a declarat: „Este deja a treia expertiză, însă locaţia terenului nu poate fi identificată cu exactitate. Reclamanţii au făcut solicitări atât în baza Legii nr. 10/2001, cât şi pe Legea nr. 247/2005, dar nu prea au dreptate“.

În zonă, terenul se vinde cu 80 de euro metrul pătrat, însă poate ajunge uşor la 100 de euro pe metrul pătrat, odată cu venirea Ford la Craiova. În aceste condiţii, terenul revendicat de Maria Spătărelu valorează aproximativ un milion de euro. Au mai existat cazuri în care au fost revendicate terenuri sub uzină. „Este vorba de 15 hectare. În cele din urmă însă, revendicatorii au primit teren lângă uzină“, a spus primarul din Cârcea, Valerică Pupăză.

La preţurile actuale, proprietarii bagă în buzunar aproximativ 12 milioane de euro. Ford atrage mulţi bani pentru cei care au norocul să deţină terenuri în zonă. Primăria Cârcea ţinteşte şi ea un scop în ceea ce-i priveşte pe cei de la Ford. Primarul Valerică Pupăză a precizat că dă în judecată Primăria Craiova pentru ca taxele şi impozitele plătite de Ford să fie încasate de localitatea pe care o conduce. Aici este vorba de trei milioane de lei anual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII