10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Îndrăgostiţilor, profitabilă pentru comercianţi

Ziua Îndrăgostiţilor, profitabilă pentru comercianţi

Ziua Îndrăgostiţilor, împrumutată de la americani, este unul dintre cele mai bune prilejuri pentru comercianţi de a obţine profit.

Zeci de comercianţi şi-au amplasat corturile în centrul municipiului Târgu Jiu, fiecare încercând să vândă cât mai multe produse dedicate îndrăgostiţilor. Tinerii au luat cu asalt tarabele comercianţilor, căutând ceva deosebit pentru a face o surpriză plăcută partenerului.

„Am cumpărat un ursuleţ de pluş pentru iubita mea, căreia îi voi face o surpriză diseară. Ieşim în oraş. Ne place amândurora să ne plimbăm. Îi voi cumpăra şi flori. Poate voi găsi lalele, sunt preferatele ei“, a spus Marius Tomoiu, din Târgu Jiu.

Alţi îndrăgostiţi au preferat inimioarele de pluş, cănile personalizate, obiectele de decor pentru apartamente.

 

Sute de comercianţi

 

Majoritatea agenţilor comerciali care au venit în centrul municipiului au avut vânzări foarte bune. „Am vândut foarte multe produse specifice acestei zile. Vânzările au crescut cu peste 30% faţă de o zi normală. Fiecare cumpără ce îi convine, dar tinerii vor mai mult jucării de pluş, baloane colorate, inimioare. Adolescenţii sunt cei mai frecvenţi cumpărători“, a spus Mariana Popa.

„Căni, veioze în formă de inimă, ursuleţi şi felicitări, inimioare de pluş roşii, cam astea au fost cele mai vândute obiecte. Preţurile pornesc de la trei lei şi ajung şi până la 50 de lei“, a afirmat alt comerciant.

Vremea frumoasă, destul de caldă pentru această perioadă a anului, i-a ajutat pe vânzători. Mulţi dintre ei au recunoscut că, dacă ploua sau era foarte frig, vânzările nu mergeau atât de bine. „Chiria pentru amplasarea unui cort în centrul municipiului este de şase lei/mp/zi şi s-au înscris deja aproximativ 180 de comercianţi. Mulţi dintre ei vor veni pentru Dragobete, iar alţii, pentru 1 Martie, cu mărţişoare“, a spus Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS