22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPreţurile stabilite de SC CEZ Vânzare SA nu se negociază

Preţurile stabilite de SC CEZ Vânzare SA nu se negociază

GORJ. Preţul unui MWh consumat de SC UATAA SA Motru până pe 1 ianuarie 2008 a fost de 258 de lei, ceea ce a contribuit la menţinerea unor costuri rezonabile atât pentru agentul termic furnizat populaţiei din Motru, cât şi pentru apă. Creşterea preţului pe un MWh furnizat de la an la an nu a depăşit procentul de 3% în ultimii patru ani. În 2008, SC CEZ Vânzare SA a comunicat SC UATAA SA Motru că preţul de furnizare a energiei electrice se modifică din ianuarie, de la 258 la 290 de lei, şi că vor urma negocieri.

Consiliul Local Motru, forul tutelar al SC UATAA SA, a iniţiat o discuţie cu reprezentantul SC CEZ Vânzare SA, Daniel Bucur, însă nu s-a ajuns la nici un rezultat. Primarul oraşului, Dorin Hanu, a afirmat că „această creştere exagerată a preţului s-ar reflecta în majorarea preţului la agentul termic şi la apă, iar consiliul local nu poate să cheltuiască din banul public până nu vor există variante de achiziţionare a energiei electrice la un preţ mai mic“.

Preţul de vânzare al energiei electrice calculat de SC CEZ Vânzare SA se compune din: preţ achiziţie + costuri furnizor + preţ dezechilibre + preţ certificate verzi + preţ reglementat.

Din nota primită de consilierii locali înainte de întâlnirea cu reprezentantul CEZ mulţi nu au înţeles ce înseamnă „Tariful reglementat pentru distribuţia energiei electrice corespunzător nivelului de tensiune în punctul de delimitare al instalaţiilor: MT – Td“. La aceste tarife se adaugă profitul dorit de SC CEZ Vânzare SA.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS