19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalElodia este căutată şi în Banat

Elodia este căutată şi în Banat

Cazul avocatei Elodia Ghinescu, care a dispărut pe 30 august 2007 în condiţii misterioase, îi macină pe tot mai mulţi români. Oameni aflaţi la sute de kilometri distanţă de locuinţa femeii au început să se implice în caz, vrând să le dea o mână de ajutor anchetatorilor.

Avocata Elodia Ghinescu este căutată mai nou şi de turiştii din Băile Herculane. Managerul unui hotel din Băile Herculane, care este totodată şi un om influent în judeţul Caraş Severin, a declarat că nu va avea linişte până nu va afla adevărul despre misterioasa dispariţie.

Nicuşor Vasilescu împreună cu mai mulţi tineri ce lucrează la un laborator foto au realizat portrete cu Elodia şi le-au lipit prin staţiune. Şi hotelul Ferdinand, patronat de Vasilescu, are fotografii cu Elodia de la intrare până la recepţie şi pe holurile clădirii. „Nu mă interesează decât să aflu adevărul, nu este posibil să dispară un om şi să nu mai ştii nimic de el atâta timp. Nu voi avea linişte până ce nu voi afla dacă Elodia este moartă sau trăieşte. Toţi angajaţii mei au primit dispoziţii speciale, discută cu turiştii şi culeg informaţii despre Elodia“, a declarat Nicuşor Vasilescu.

Bucătăria hotelului a pregătit şi un desert special pe care turiştii îl pot comanda şi astfel să poată afla despre acţiunea de căutare a Elodiei în Herculane. „Am preparat la insistenţele şefului nostru o prăjitură Elodia, cu o reţetă specială ce conţine ciocolată de menaj, frişcă lichidă, ouă, gelatină, zahăr, portocale şi puţin lichior. În premieră de Revelion, toţi turiştii pot mânca din prăjitura Elodiei. Desertul se va servi pe un platou special inscripţionat ccu numele persoanei căutate“, a declarat bucătarul-şef al hotelului.

Nicuşor Vasilescu a spus: „Prăjitura fiind bună, citind şi numele Elodia, cel care o mănâncă poate fi mai atent la persoanele întâlnite şi o poate observa şi pe Elodia dacă trece cumva pe lângă aceasta“, a spus Vasilescu.

Totul a început după ce poliţistul Cioacă a susţinut că a primit un cadou de Crăciun de la soţia sa, Elodia Ghinescu, un ceas şi o felicitare în care era scris „Îmi doresc să te linişteşti“, semnată Elodia.

Turiştii, receptivi

Turiştii din staţiunea de la poalele Domogledului au la dispoziţie, pe lângă afişele lipite, şi un număr de telefon la care pot suna şi oferi indicii despre avocata dispărută. „Pe lângă condusul turiştilor în hotel, am în grijă şi de afişe, să nu se rupă şi să se vadă bine“, a spus Ovidiu Mihalache, portarul hotelului. „Eu răspund la telefoanele primite pentru cazul Elodia şi vorbesc cu turiştii despre caz. Am afişe chiar şi lângă recepţie, poate vom afla ceva şi putem să-i ajutăm pe anchetatori“, a adăugat recepţionera hotelului, Andreea Lăpădat.

Mulţi turişti au şi început să mănânce desertul hotelului şi să pună întrebări despre caz. Mulţi nici nu ştiau că a dispărut Elodia. „La insistenţele ospătarului, am servit prăjitura Elodia. După ce am savurat-o, am întrebat de ce se numeşte aşa şi am aflat că a dispărut o femeie. Nu ştiam, dar, dacă o să observ ceva, sigur o să sun la numărul de telefon al hotelului sau la poliţie“, a declarat Tiberiu Pincova, turist.

Iniţiativa managerului hotelului a fost salutată şi de poliţiştii din Caraş-Severin, care ţin acum legătura zilnic cu recepţia hotelului pentru a afla dacă sunt noutăţi în cazul Elodia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII