15.6 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă

Ziua Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă

Mehedinţi. În fiecare an, pe 10 decembrie se sărbătoreşte Ziua Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Anul acesta, ea s-a desfăşurat sub deviza „ANOFM – primul an în Uniunea Europeană“. Cu acest prilej, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Drobeta Turnu Severin a organizat o conferinţă de presă, la care au participat membrii Consiliului Consultativ şi alţi parteneri ai instituţiei.

Tot cu această ocazie, 10 decembrie a fost desemnată Ziua Porţilor Deschise la AJOFM Mehedinţi şi s-a anunţat împlinirea a nouă ani de existenţă a instituţiei din Drobeta Turnu Severin.

În cadrul conferinţei de presă, directorul executiv al AJOFM Mehedinţi, Gheorghe Manolache, a prezentat, sub forma unui bilanţ, realizările anului 2007. „Pe 30.11.2007, în evidenţa AJOFM Mehedinţi erau înregistraţi 10.088 de şomeri, ceea ce corespunde unei rate a şomajului în judeţ de 8,2%. Din acest total erau evidenţiaţi 1.712 şomeri indemnizaţi, iar 8.376 sunt neindemnizaţi. Comparativ cu sfârşitul lunii octombrie 2007, când rata şomajului a fost de 8,55%, în noiembrie se constată o scădere a acesteia cu 0,35%, fiind încadrate în muncă, prin intermediul serviciilor oferite de instituţia noastră, 790 de persoane“, a declarat directorul AJOFM Mehedinţi, Gheorghe Manolache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS