16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSimulare tehnică a tezelor cu subiect unic

Simulare tehnică a tezelor cu subiect unic

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea a organizat ieri ultima simulare tehnică a tezelor cu subiect unic pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, pentru a vedea dacă transmiterea datelor către centre se face în condiţii bune.

Elevii vor susţine, începând cu 30 noiembrie, tezele cu subiect unic, care înlocuiesc Testele Naţionale şi vor avea o pondere de 50%  în media de admitere la liceu. „Am avut simulări tehnice pe 7 şi 15 noiembrie şi de fiecare dată am avut calificativul foarte bine de la Centrul Naţional pentru Curriculum şi Învăţământul Preuniversitar. Sper ca şi de data asta totul să iasă bine, dar cel mai important este ca, pe 30 noiembrie când vor începe tezele cu subiect unic, să nu avem nici o problemă“, a declarat  Gheorghe Ciucă, inspectorul general al ISJ Vâlcea. Conform metodologiei de examen, durata fiecărei teze cu subiect unic este de două ore din momentul primirii subiectelor. Tinerii vor fi supravegheaţi de doi profesori, iar fiecare lucrare va fi evaluată tot de doi dascăli, alţii decât cei din unităţile de învăţământ de la care provin tezele. După desfăşurarea testărilor, baremele unice de evaluare şi notare vor fi postate pe site-ul Ministerului Educaţiei. Evaluarea lucrărilor va dura maximum trei zile şi se va face pe baza unui punctaj de la 1 la 100. Se vor acorda 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu. „De asemenea, la cinci zile după afişarea notelor, profesorul care predă la clasă are obligaţia de a analiza, împreună cu elevii, lucrările şi notele obţinute. În urma acestei evaluări, elevii pot depune contestaţii. În situaţia în care între nota iniţială a comisiei din centrul de evaluare şi nota comisiei din centrul de contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte, nota finală a tezei reevaluate este cea acordată de comisia de contestaţii“, a mai spus inspectorul general.
 
Nota 1 pentru copiat

Elevii care vor fi surprinşi având asupra lor materiale care ar putea fi folosite pentru copiat sau mijloace de comunicare cu exteriorul ori cei care sunt prinşi copiind în timpul desfăşurării tezelor vor primi nota 1. Elevii care absentează la o teză cu subiect unic pot să dea testare în perioadele speciale. Pentru semestrul I, aceştia pot susţine teza la care au lipsit în luna februarie.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS