27.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal pe căldura de la bloc

Scandal pe căldura de la bloc

Locatarii unui bloc din Bănie s-au împărţit în două tabere şi au încins o ceartă pe cinste din cauza unei boxe situate la subsolul imobilului. Acuzatorii susţin că vor să aibă acces nonstop la robinetele aflate în boxa închisă cu lacătul.

 

Scandal mare la blocul 21-28 din cartierul Rovine. Locatarii îl acuză pe unul dintre vecini că, în complicitate cu şeful de scară, le interzice accesul în spaţiul unde se află robinetele conductelor de agent termic. Din această cauză, oamenii susţin că au îngheţat de frig în propriile case, timp de câteva zile. Familia arătată cu degetul de locatari respinge acuzaţiile, susţinând că reclamagiii i-au făcut probleme tot timpul.

Craiovenii care locuiesc în blocul respectiv au povestit că, începând de duminică, au fost privaţi de căldură. Vinovată nu este Regia Autonomă de Termoficare (RATf), care nu ar fi furnizat agentul termic, ci chiar unul dintre vecini care, afirmă ei, ar fi refuzat cu înverşunare să-i lase să facă aerisirea la conductele de căldură.

„Îşi bat joc de noi. Trebuie să ne rugăm de ei să ne dea voie să facem aerisire pentru a avea căldură în casă. Suntem cumva sclavii familiei Blagu (vecinii acuzaţi – n.r.) de suntem la dispoziţia lor? Robinetele se află la subsol, într-o încăpere care a fost închisă cu lacăt de această familie. Din câte ştiu eu, este ilegal să interzici accesul într-o cameră unde sunt diverse instalaţii comune“, a menţionat Fira Piţurcă, una dintre locatare.

Acţiunea a fost definită ca ilegală şi de preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 15 Rovine, Ion Dinu, care susţine că a vorbit cu locatarii şi le-a explicat că dreptatea este de partea lor.

„Nu este legal ce face această familie. Trebuie să dea imediat lacătul jos de pe uşă sau dacă vor să ţină în continuare uşa acolo să dea cheia măcar şefului de scară. Am fost la faţa locului şi i-am spus şefului de scară care sunt soluţiile“, a menţionat Ion Dinu.

Şeful de scară va avea o cheie de la boxă

În schimb, familia acuzată se apără, susţinând că este singura din bloc care nu are la subsol o boxă în care să îşi depoziteze diverse lucruri. Adriana Blagu a povestit că s-a săturat ca unii dintre vecini să o acuze că nu îşi îndeplineşte toate obligaţiile de proprietar al unuia dintre apartamentele blocului 21-28.

„De fiecare dată au ceva să-mi reproşeze. Ba că n-am schimbat nu ştiu ce bec, ba că n-am făcut altceva. M-am săturat! Fiecare are o boxă în acest bloc şi mi se pare normal să avem şi noi. Nu am închis ilegal camera respectivă. Era închisă când ne-am mutat aici, în urmă cu câţiva ani. Nu mi se pare normal să le dau o cheie la toţi vecini ca să intre toţi în boxa mea. Eu intru la ei în boxe? O să fac o copie şi o las şefului de scară“, a spus Adriana Blagu. În apărarea vecinei a sărit şi Liliana Popa, locatară în acelaşi bloc. Femeia susţine că nici nu poate fi vorba de rea-credinţă din partea vecinei, care ei cel puţin i-a dat cheia de la subsol de câte ori a avut nevoie. În aceeaşi tabără a intrat şi şeful de scară, Marian Stănel, care a negat, la rândul lui, acuzaţiile vecinilor „cârcotaşi“. De desfiinţarea boxei improvizate nici nu poate fi vorba, în opinia celor acuzaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII