22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSă aveţi spor la reparat!

Să aveţi spor la reparat!

Autorităţile locale au plecat în sfârşit urechea la problemele ridicate în ultima perioadă privind dezastrul de pe străzile Craiovei. Au aşteptat probabil prima ninsoare pentru a ieşi din amorţeala în care au zăcut până acum.

După zile bune de amânări şi promisiuni, ieri au început lucrările de reabilitare a carosabilului din zona Ciupercă. După eforturi despre care suntem siguri că au fost titanice, au reuşit să repare şanţul care măcina zilnic nervii şoferilor în zona intersecţiei de la Agronomie, pe strada Brestei.

Altă grefă de asfalt se aplică pe strada Ion Maiorescu, în faţa clădirii Proiect, unde şanţul săpat pentru înlocuirea ţevilor de gaze a îngreunat traficul o perioadă lungă. De asemenea, s-a ameliorat situaţia străzii în intersecţia de la kilometrul 0, în zona Pieţei Centrale şi pe strada Nicolae Bălcescu.

Acestea sunt câteva dintre locaţiile reabilitate parţial din Craiova. Nu mai rămâne decât restul, adică tot oraşul. Craiovenii pot trage speranţa că măcar o parte din probleme se vor rezolva până la sfârşitul anului. Doar o parte. Multe altele rămân de terminat anul viitor.

În iarnă prin gropi

Strada Maria Tănase, care face legătura între Brestei şi Calea Severinului, a fost prinsă în programul de investiţii derulat de Primăria Craiova. Cei care au circulat cel puţin o dată pe această stradă nu au uitat-o cu siguranţă deoarece este momentan distrusă de la un capăt la celălalt. A intrat în reabilitare totală. Se refac bordurile, trotuare pentru pietoni, se amenajează staţii de autobuz cu alveole şi bretele de legătură cu strada Brestei pentru fluidizarea traficului. Vestea proastă: lucrarea va fi terminată în primăvara următoare.

În capătul opus al oraşului, pe strada Mihail Străjan din cartierul Rovine, se lucrează de săptămâni bune la modernizarea centralei termice şi a reţelei de apă caldă şi căldură. Deşi lucrarea este finalizată în proporţie de 80%, fiind deja racordate trei reţele de ţevi de apă caldă, întreaga zonă este sub noroaie. „Nu poţi să intri cu maşina sau salvarea, nu poţi trece fără să te afunzi în noroi până la gleznă. Gropile acoperite în grabă cu pământ s-au lăsat… nu poţi să intri sau să ieşi fără să ai noroi pe tine“, a fost un comentariu pe pagina de internet a GdS referitor la această zonă. Lucrarea se va încheia peste o lună, pe 20 decembrie, şi abia atunci vor fi refăcute asfaltul şi spaţiile verzi dintre blocuri.

Având în vedere „magnitudinea“ distrugerilor din Craiova în numele reabilitării, autorităţilor le putem spune doar: Baftă! Nouă nu ne rămâne decât să avem răbdare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII