21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalContracte încheiate de Primăria Rovinari, sub supraveghere

Contracte încheiate de Primăria Rovinari, sub supraveghere

Mai multe contracte încheiate de Primăria Rovinari se află sub supravegherea Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP). Andra Maria Pârvu, din cadrul Departamentului de Strategii şi Comunicare a ANRMAP, a precizat că a început procedura de supraveghere pentru 13 contracte: „S-a transmis autorităţii contractante, Primăria Rovinari, comunicarea nr. 1717/ 03.08.2007 privind începerea procedurii de supraveghere referitor la cinci contracte aferente procedurii de achiziţie publică „cerere de ofertă“ şi opt contracte ca urmare a aplicării încredinţării directe“.

Contractele încheiate au fost şi în atenţia organizaţiei „Transparency International“, care a întocmit un raport privind situaţia integrităţii în instituţiile publice din judeţ.

Conform raportului, la Primăria Rovinari s-a depistat faptul că anumite contracte au fost sparte în altele cu o valoare mai mică, pentru a se încadra în pragul de 5.000 de euro prevăzut de lege în vederea încredinţării directe. Cinci contracte de proiectare, cu valori cuprinse între 869 şi 2.173 de euro, au fost atribuite aceleiaşi firme: Radu şi Nistor Imobilinvest SRL din Craiova.

Primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip, a precizat că nu ştie despre ce contracte este vorba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS