17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Scurte stiri

Mascota poliţiei din Londra, motiv de discriminare

„Steve“, mascota poliţiei londoneze, va primi o nouă înfăţişare, multietnică, după ce la sediul central a fost înaintată o plângere depusă de un sergent de origine asiatică care s-a considerat discriminat. După cum informează site-ul cyberpresse.com, manechinul „Steve“, o păpuşă ce reprezintă un bărbat cu piele foarte albă, cu păr blond şi ochi albaştri va fi supus unei „operaţii estetice“ pentru a reprezenta mai bine varietatea originii poliţiştilor londonezi, care aparţin unor diverse comunităţi etnice. Şeful Poliţiei Metropolitate, Ian Blair, a comandat crearea unei mascote noi pentru ca poliţiştii şi poliţistele de origine asiatică să nu se simtă „izolaţi“. Aceasta va costa 15.000 de lire sterline şi este posibil ca poliţistul „Steve“, mascota ce face turul şcolilor din oraş în cadrul unei campanii de promovare a imaginii poliţiei londoneze, să fie înlocuit de „Sunita“, o poliţistă de origine indiană.

S-a stins din viaţă ultimul descendent legitim al lui Dracula

Fiul adoptiv al ultimului urmaş direct al domnitorului Vlad Ţepeş zis „Dracul“ s-a stins din viaţă în Germania, la 67 de ani, informează site-ul pr-inside.com. Ottomar Rodolphe Vlad Dracula Prince Kretzulesco a decedat săptămâna aceasta în localitatea Koenigs-Wusterhausen, din apropiere de Berlin, după o lungă şi grea suferinţă. De profesie brutar, bărbatul era ultimul descendent legitim al celebrului domnitor Vlad Ţepes, cel care l-a inspirat pe Bram Stoker să scrie romanul „Dracula“. La înmormântare va participa familia, dar se aşteaptă ca o mulţime de curioşi sau pasionaţi de mitul lui Dracula să îi aducă un ultim omagiu ultimului descendent al lui Vlad Dracul.

Prea graşi pentru Noua Zeelandă

Doi britanici care voiau să emigreze în Noua Zeelandă au aflat cu stupoare că trebuie întâi să slăbească pentru a putea fi primiţi în această ţară, informează site-ul 20minutes.fr. Richie Trezise, un jucător de rugbi, de 35 de ani, a primit un post de inginer în Noua Zeelandă şi, fericit nevoie mare, s-a prezentat împreună cu soţia sa, Rowan, în faţa autorităţilor de emigrare. Doar că ofiţerii le-au pus în vedere că indicele lor de masă corporală depăşeşte limitele normalităţii şi că din acest motiv serviciile de asigurare socială neo-zeelandeze ar putea pierde sume importante de bani. Cei doi au fost trimişi acasă, să slăbească. Până în luna septembrie, Richie Trezise reuşise să piardă câţiva centimetri din talie şi a primit aprobarea de a emigra, dar soţia sa este încă prea grasă pentru a fi primită în Noua Zeelandă.

Timbaland a devenit tătic

Pentru Timbaland sărbătorile au început mai devreme. Potrivit site-ului pr-inside.com, genialul producător muzical a devenit săptămâna aceasta mândrul tătic al unei fetiţe frumoase şi sănătoase. Cu puţin înainte de naşterea fetiţei sale, Timbaland a cerut-o de soţie pe iubita lui, Monique Idlett, aşa că ei nu vor organiza anul viitor doar botezul, ci intenţionează să se şi căsătorească. Producătorul nu a anunţat încă nimic oficial, dar presa americană scrie că fetiţa s-a născut la începutul acestei săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS