22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMagistraţii îi dau peste nas lui Chiuariu

Magistraţii îi dau peste nas lui Chiuariu

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) apreciază că declaraţiile ministrului justiţiei, formulate în cadrul conferinţei cu presa străină de marţi, sunt „exagerate şi dovedesc necunoaşterea principiilor de funcţionare a justiţiei europene“.
„Independenţa judecătorilor nu este o creaţie a legislaţiei româneşti, ci este un principiu afirmat de toate statele comunităţii europene în aplicarea prevederilor art. 6, alin.1 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale.
Acuzaţia ministrului justiţiei de «impunitate a magistraţilor» dovedeşte ignorarea măsurilor adoptate de secţiile Consiliului Superior al Magistraturii, atât ca instanţe disciplinare, cât şi în exercitarea atribuţiilor de aplicare a unor sancţiuni, magistraţilor care deţin funcţii de conducere“, se arată într-un comunicat al CSM. Consiliul a reacţionat şi la acuzaţia ministrului justiţiei, Tudor Chiuariu, potrivit căreia, Consiliul Superior al Magistraturii ar pronunţa decizii sub influenţa mediului politic. Acuzaţia, arată CSM, „are conotaţii strict politice, care nu pot fi susţinute“. Ministrul justiţiei a declarat marţi, la o întâlnire cu presa străină, că justiţia română, supusă unei stricte supravegheri a Uniunii Europene, suferă din cauza „impunităţii generale“ a magistraţilor, care pune obstacole reformei şi combaterii corupţiei, notează AFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII