12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCopil din Cerăt, mort la Bologna

Copil din Cerăt, mort la Bologna

O familie de romi din localitatea doljeană Cerăt a fost surprinsă de un incendiu izbucnit luni dimineaţă, în baraca în care locuia, amplasată într-o tabără de lângă oraşul italian Bologna. În urma incendiului, un copil de patru ani a murit, părinţii acestuia au suferit arsuri minore, iar alţi doi copii, de şase, respectiv opt ani au suferit arsuri grave. Conform primarului localităţii Cerăt, Cristinel Drăghici şi Iuliana Băcelan şi copiii lor au plecat în urmă cu cinci ani din comună în Italia, odată cu mai multe familii de romi din Cerăt. „Şi noi suntem bulversaţi de ce s-a întâmplat. Ei sunt plecaţi de vreo cinci ani în Italia, iar bunicii lor au rămas în comună. Aceştia sunt de treabă şi apreciaţi atât de ai lor, cât şi de români“, a declarat primarul Constantin Gheorghiţă.

Potrivit primelor verificări ale autorităţilor italiene, s-a stabilit că focul ar fi pornit de la instalaţiile improvizate de încălzit, mai exact o plită electrică aflată în baracă. Premierul italian Romano Prodi şi-a exprimat regretul faţă de cele întâmplate şi a spus că supravieţuitorii incendiului vor fi ajutaţi.

Premierul italian a mai spus că incidentul de la Bologna este o nouă dovadă a condiţiilor precare în care trăiesc persoanele care au venit să muncească în Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS