16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZăpadă de un metru şi jumătate la Rânca

Zăpadă de un metru şi jumătate la Rânca

Stratul de zăpadă a atins la Rânca qproximativ un metru, iar pe anumite porţiuni din apropierea Drumului Naţional 67C Novaci – Rânca, în punctul Florile Albe, a depăşit un metru şi jumătate.

GORJ. Iarna s-a instalat pe deplin în zona Rânca, Gorj. Pe anumite porţiuni din apropierea Drumului Naţional 67C, în punctul Florile Albe, stratul de omăt a atins înălţimea de un metru şi jumătate. Din cauza viscolului foarte puternic, zăpada a acoperit câteva sute de metri de şosea. Utilajele de la Drumurile Naţionale şi Primăria Novaci au început încă de duminică seară să cureţe drumul, însă vântul a îngreunat operaţiunile de deszăpezire a carosabilului. Pentru o oră, şoseaua a fost chiar blocată, zeci de turişti aflându-se în imposibilitatea de a ajunge la timp în Novaci. Drumarii au lucrat în permanenţă şi în cursul zilei de ieri, astfel încât pe drumul naţional ce face legătura între oraşul Novaci şi zona turistică Rânca să se poată circula în condiţii normale.

Sute de turişti

După cum a precizat Sabin Cornoiu, şeful SALVAMONT Gorj, la Rânca au trimis utilaje pentru deszăpezire atât Primăria Novaci, cât şi Primăria Baia de Fier. Cele două localităţi administrează împreună zona turistică Rânca şi se ocupă de buna funcţionare a serviciilor disponibile în zonă. Este vorba în principal de instalaţia de teleschi şi de instalaţia de apă. „Numărul turiştilor este în creştere de la un weekend la altul şi în luna decembrie o să avem sute de amatori de zăpadă şi schi. Cele mai mari probleme sunt cu drumul, care, la un viscol mai puternic, este acoperit cu zăpadă şi circulaţia este practic blocată. Aşa s-a întâmplat şi duminică. Nu există deocamdată soluţii tehnice pentru a împiedica acumularea zăpezii în cantităţi mari pe anumite zone. Astfel se ajunge ca stratul de zăpadă să atingă acum la Rânca şi peste un metru şi jumătate“, a declarat Sabin Cornoiu, şeful SALVAMONT Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS