26.7 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalParcul Industrial, extins pe promisiuni

Parcul Industrial, extins pe promisiuni

Dezvoltarea Parcului Industrial din Craiova atârnă în prezent de promisiunile autorităţilor centrale.

Mai-marii judeţului au hotărât să facă lobby pe lângă responsabilii din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative pentru a pune mâna pe 8,2 hectare de teren aparţinând Jandarmeriei Române de lângă societatea judeţeană care adăposteşte investitorii din Dolj. Autorităţile judeţene au intervenit pe lângă oficialii din minister la aproape o lună de când Instituţia Prefectului Dolj a hotărât să atace în contencios două hotărâri ale consiliului judeţean prin care Parcul Industrial din Craiova dorea să se extindă cu 95 de hectare de teren, din care 8,2 aflate în proprietatea Jandarmeriei, iar alte 86 de hectare de la Staţiunea de cercetare din Şimnicu de Sus.

Vicepreşedintele CJ, Constantin Dascălu, a declarat că dezvoltarea Parcului a devenit şi mai stringentă odată cu desemnarea câştigătorului în cadrul licitaţiei pentru modernizarea Parcului Industrial şi realizarea unui Incubator de Afaceri, proiect cu o valoare iniţială de 6,7 milioane de euro. „Dezvoltarea Parcului Industrial se va baza pe o infrastructură reabilitată complet, modernizată, şi dezvoltarea se va realiza în condiţii mai bune. Faţă de prevederile iniţiale, licitaţia organizată de minister s-a adjudecat la o sumă cu 700.000 de euro mai mică“, a spus Dascălu.

 

Cârcotaşii extinderii, făcuţi de ruşine în presă

 

Vicele Dascălu e de părere că, în cazul în care nici autorităţile centrale nu vor susţine demersul pentru extinderea Parcului Industrial, cei responsabili de eşecul dezvoltării acestuia şi de blocarea a 10.000 de posibile locuri de muncă ar trebui supuşi oprobriului public. „Am discutat problema şi avem promisiunea de la chestorul Berechet (chestorul general Nicolae Berechet, secretar în cadrul MIRA – n.r.) că vom primi prin hotărâre de guvern cele 8,2 hectare de la Jandarmerie şi împreună cu cele două hectare de la Parcul Industrial vom avea zece. Dacă nu se va întâmpla aşa, tot noi vom veni în faţa presei şi vom spune: uitaţi cine nu s-a ţinut de promisiune“, a precizat Dascălu.

Vicele a adăugat că preluarea terenurilor de lângă Parc e iminentă, având în vedere faptul că ambele hotărâri ale CJ atacate de prefectură nu exprimă decât cereri ale societăţii subordonate, iar terenurile cu pricina zac nefolosite de câţiva ani. „Cele două hotărâri au fost atacate în contencios de prefectură, dar nu au nici o şansă de câştig pentru că noi nu am aprobat decât să facem o cerere. Dacă alţii consideră că nu e necesară, vor răspunde în faţa opiniei publice. Necesarul de restituit e mult mai mic şi terenurile stau nefolosite de ani buni, cresc bălăriile pe ele“, a spus Dascălu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS