18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLocalitatea Schitu, inundată de Jiu

Localitatea Schitu, inundată de Jiu

Jiul a răbufnit ieri din nou în localitatea Schitu, din comuna Braloştiţa. 11 gospodării au fost inundate, dintre care la una apa a intrat şi în casă. Pompierii şi angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj au intervenit cu saci, creând un baraj în calea apelor care ameninţau să inunde şi celelalte case. 11 persoane au fost evacuate, dintre care opt adulţi şi trei copii, aceştia găsindu-şi refugiul la rude.

Elena Popescu, din satul Schitu, a declarat că nu a apucat să ia cu ea nimic. „Apa e la scara casei. Nu am luat lucrurile, că nu avem ce să facem cu ele. Cine să te primească şi cu mobila, şi cu restul lucrurilor! Am luat decât animalele, două vaci şi un cal“, a spus Elena, cu ochii în lacrimi.

Alte patru persoane au refuzat să-şi părăsească locuinţele, în ciuda insistenţelor autorităţilor locale şi judeţene, şi au rămas în case pe propria răspundere, spunând că nu cred că sunt în pericol.

Directorul Direcţiei Apelor Jiu, Iliodor Plăstoi, a spus că inundaţiile s-au produs din cauză că digul de apărare nu a fost finalizat decât în proporţie de 30-40%. „Când se vor retrage apele, vom termina lucrarea. Bani sunt, dar nu se poate lucra“, a declarat Plăstoi.

Nu numai curţile locuitorilor din Schitu au fost afectate de apele Jiului, ci şi drumul care leagă comuna Braloştiţa de drumul Craiova – Filiaşi. Acesta este acoperit de ape pe o porţiune de 500 de metri, iar echipajele de poliţie interzic accesul şoferilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU