10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAviz pentru eliberarea condiţionată a lui Miron Cozma

Aviz pentru eliberarea condiţionată a lui Miron Cozma

Comisia de eliberare condiţionată din Penitenciarul Rahova a dat vineri aviz pentru eliberarea condiţionată a lui Miron Cozma. „Luceafărul huilei“ mai are însă de executat numai 16 zile din pedeapsa de zece ani la care a fost condamnat pentru fapte din timpul mineriadelor. Votul pentru avizul favorabil eliberării condiţionate a fost în unanimitate. Decizia comisiei şi dosarul vor fi trimise Judecătoriei Sectorului 5 şi vor intra pe rolul acesteia săptămâna viitoare.

Cererea de eliberare condiţionată a intrat automat pe lista comisiei, fără o solicitare expresă a condamnatului. Teoretic, însă, pentru Miron Cozma, ar fi covenabil să aştepte data de 2 decembrie, când va ieşi din închisoare după executarea întregii pedepse. Astfel ar evita să fie supus controlului judiciar în următorii ani, aşa cum prevede procedura în cazul eliberărilor condiţionate.

În urmă cu şase luni, Tribunalul Bucureşti a respins o solicitare în acest sens a lui Miron Cozma, după ce Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti hotărâse eliberarea condiţionată a fostului lider din Valea Jiului, la propunerea comisiei speciale a Penitenciarului Rahova. Membrii comisiei au susţinut atunci că Miron Cozma a dat dovadă de îndreptare a comportamentului său antisocial, prin participarea la activităţile religioase şi sportive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII