Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

-

Carte de bucate de şase kilograme

Celebrul bucătar francez Alain Ducasse, care şi-a construit deja un imperiu în domeniul gastronomiei, a publicat de curând o carte de bucate uriaşă, informează site-ul abc.net.au. Apariţia editorială este imensă şi la propriu, şi la figurat, având în vedere că are 1.136 de pagini, cântăreşte şase kilograme şi conţine peste 500 de reţete. În paginile cărţii, intitulate „Grand Livre de Cuisine“, pasionaţii de gătit vor regăsi sute de reţete culese de la 60 de bucătari pricepuţi din întreaga lume, din Paris până la Tokio şi din Las Vegas la Londra, dar şi reţete inventate de însuşi autorul cărţii. Alain Ducasse este cunoscut pentru reţetele extrem de elaborate şi complicate, care necesită zeci de ingrediente.

Încurcături în sala de operaţie

Chirurgii din cel mai important spital din Tanzania au încurcat doi pacienţi cu acelaşi prenume şi i-au operat fără să verifice de ce suferea fiecare, deşi unul fusese internat pentru a-i extirpa o tumoare cerebrală, iar celălalt avea piciorul fracturat. După cum informează site-ul 20minutes.fr, chirurgii din cadrul Spitalului Muhimbili, cel mai important din Tanzania, au deschis cutia craniană a lui Emmanuel Didas, care îşi rupsese piciorul într-un accident de motocicletă, în timp ce Emmanuel Mgaya, pacient cu tumoare cerebrală, s-a trezit operat la genunchi. „Ne pare rău pentru acest incident şi în numele guvernului cerem scuze victimelor“, a anunţat ministrul sănătăţii din Tanzania. Personalul implicat în cele două intervenţii urmează să dea declaraţii scrise în legătură cu nefericitul incident, iar chirurgilor responsabili pentru această încurcătură li s-a interzis să mai opereze, cu toate că în prezent în Tanzania există 100 de chirurgi pentru 35 de milioane de locuitori ai ţării.

ȘTIRI VIDEO GdS

Handbal (m) / Meci de trei puncte cu Arad

Handbaliştii de la Universitatea Craiova vor primi, în acest weekend, vizita formaţiei HC Beldiman Arad. Partida este programată duminică, de la...