17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSindicatele consideră că privatizarea SC Oltchim SA nu e oportună

Sindicatele consideră că privatizarea SC Oltchim SA nu e oportună

VÂLCEA. Sindicatul Liber al SC Oltchim SA Râmnicu Vâlcea a trimis o adresă primului-ministru Călin Popescu Tăriceanu, în care atrage atenţia acestuia ca privatizarea combinatului să nu se facă doar din cauza unor interese care nu au legătură cu dezvoltarea societăţii şi protecţia socială a salariaţilor.

Mihai Diculoiu, preşedintele Sindicatului Liber al SC Oltchim SA, a spus vineri că scrisoarea a fost trimisă, în urmă cu două zile, primului-ministru prin reprezentantul său în Biroul Executiv al Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie. „Sindicatul consideră că nu este momentul ca SC Oltchim SA să se privatizeze în ideea îndeplinirii unui plan al AVAS şi susţine ideea să rămână o societate cu capital majoritar de stat până la momentul în care un investitor interesat de combinat va veni cu un program de investiţii care să dubleze cifra de afaceri actuală, să asigure locuri de muncă pentru toţi salariaţii societăţii, să acorde un salariu de cel puţin 2.000 de euro, corespunzător nivelului din Uniunea Europeană. Salariaţii SC Oltchim SA, membri ai Sindicatului Liber Oltchim, susţin numai o privatizare care asigură protecţia socială reală şi dezvoltarea pe viitor a combinatului“, a declarat Mihai Diculoiu.

În scrisoarea înaintată premierului, sindicatul consideră că nu este oportună privatizarea unei societăţi cu capital majoritar de stat care nu înregistrează pierderi, e profitabilă şi contribuie la creşterea PIB, are un management performant, a realizat investiţii în tehnologie şi asigură stabilitatea socială în judeţul Vâlcea.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS