19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞantier pe nume Craiova

Şantier pe nume Craiova

Când vine vorba de străzi din Craiova transformate în şantiere, pentru autorităţi nu sunt niciodată destule. Datorită organizării de „excepţie“ şi „disponibilităţii“ de a efectua lucrări pe timpul verii, ne-am trezit în toamnă cu tot oraşul spart, având mari şanse să intrăm aşa în iarnă. Şi pentru că nu-i destul, străzile care au scăpat nesparte au fost decopertate de asfalt.

Zona Ciupercă din cartierul craiovean 1 Mai, respectiv sensul giratoriu, era una dintre cele care scăpaseră. A venit noiembrie însă şi zona a intrat în colimatorul programului anual de plombări asfaltice al Primăriei Craiova. Şoferii care circulă prin această zonă trebuie să se mulţumească doar cu promisiunea primăriei că lucrarea va fi încheiată într-o săptămână, chiar dacă nu sunt semne că se face ceva în acest sens.

Conform aceleiaşi autorităţi publice, vremea rea nu va afecta lucrarea de reabilitare, deoarece, în caz de forţă majoră, respectiv precipitaţii, ninsori sau temperaturi scăzute, se poate folosi mixtură stocabilă, un material care „prinde“ chiar şi la temperaturi foarte joase. „Aceeaşi întrebare le-am pus-o şi noi, ce fac dacă ninge. Ne-au spus că pot folosi mixtură stocabilă, deoarece poate fi utilizată şi în cazul în care vremea se înrăutăţeşte“, a declarat Florin Cristea, ofiţer în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, responsabil cu sistematizarea circulaţiei şi avizarea lucrărilor efectuate pe drumurile publice.

La începutul săptămânii, şoferii care circulau pe bulevardul Carol I au avut surpriza să constate că strada a fost strangulată de o lucrare de înlocuire a unei ţevi de gaz şi racordarea acesteia cu conducta existentă pe strada Nicolae Bălcescu. Urmarea a fost că, în zona lucrării, circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă, pentru ambele sensuri de mers. Şoferii care au drum pe bulevardul Carol I trebuie să se mulţumească tot cu promisiuni. „Şi astăzi (ieri – n.r.) am fost acolo să verificăm stadiul lucrării şi să îi determinăm să urgenteze finalizarea. Am stabilit că mâine vor termina“, a mai declarat subcomisar Florin Cristea.

Poliţia Rutieră anunţă că nu va mai aviza lucrări efectuate pe carosabil până nu vor fi încheiate cele aflate în desfăşurare, excepţie de la această regulă fiind lucrările în cazuri de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII